Премиерът Бойко Борисов разпореди на кмета на Царево Георги Лапчев

...
Премиерът Бойко Борисов разпореди на кмета на Царево Георги Лапчев
Коментари Харесай

Борисов разпореди на кмета на Царево да не изпълнява решението за „Силистар“

Премиерът Бойко Борисов разпореди на кмета на Царево Георги Лапчев (ГЕРБ) да задържи и да не извършва решението на Общински съвет - Царево по проблема „ Силистар “.
Борисов разпореди на кмета на Царево да не извършва решението до цялостното увещание на обществеността в правотата на това решение на Общински съвет – Царево.
Кметът на Царево Георги Лапчев ще даде конференция по тематиката в събота.
По-рано през днешния ден Общинският съвет в Царево утвърди предлагането на кмета Георги Лапчев за разработване на проект за застрояване на част от местността Силистар. Става дума за имот от 22 169 кв. м. Лапчев предлага да се направи обстоен организационен проект за аграрен парцел на сдружението " Ню Билдинг Естейтс " ЕООД, който да му разреши да го застрои с вилни здания. съгласно информация на уеб страницата " Биволъ ".
Това беше последната 24-точка в дневния ред на общинския съвет през днешния ден. В съвета влизат 13 съветници, като предлагането на Лапчев е получило поддръжка от деветима от тях, от които 8 са от партия ГЕРБ. Трима са дали своят вот срещу - двама съветници на Българска социалистическа партия и един от обединяване " Народен съюз " (Демократическата партия и Български аграрни национален съюз), оповестява " Дневник ". Решението за застрояване обаче е нелегитимно, защото планът за градеж не разполага със мнение на екоминистерството за съгласуемост с НАТУРА 2000, а и се намира в естествен парк " Странджа ".
Освен това капиталовият план е в нарушаване на разпоредба на районното министерство, забраняваща да се утвърждават подробни устройствени проекти (ПУП) на парче преди приемането на Общ организационен проект (ОУП) на общините, в тази ситуация - на община Царево, пишат от " Биволъ ". Върху терена зад плажната линия на Силистар по времето на социализма е имало свинарници, чиито руини към момента са там. Той не е очакван за застрояване в териториалния организационен проект на община Царево от 1998 година, нито в Общия организационен проект от 2008 година Липсва и в последния вид на Общ устройствен план от 2018 година - в региона на Силистар не се планува никакво вилно строителство. В този план, който не е минал екооценка, парцелите зад плажа са обозначени като зона за къмпинги, каравани, бунгала и палатки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР