Премиерът Бойко Борисов разговаря със сръбския си колега Ана Бърнабич

...
Премиерът Бойко Борисов разговаря със сръбския си колега Ана Бърнабич
Коментари Харесай

Борисов към сръбския премиер: "Нищо не съм рекъл"

Премиерът Бойко Борисов беседва със сръбския си сътрудник Ана Бърнабич в границите на работната вечеря в Сараево на страните от Процеса за съдействие в Югоизточна Европа, на която сложи въпроса за дипломатическото напрежение сред София и Белград след остро изявление на сръбския външен министър Ивица Дачич, заяви БНР.

" Толкова ви обичам толкоз са ми другари, по какъв начин може да ме разбере по метод, по който Викаме си посланици, правиме си а нищо не съм рекъл ", сподели Борисов прочувствено на сръбския си сътрудник след вечеря в известния ски-курорт Яхорина.

Борисов повтори, че не е имал в никакъв случай неприятни планове към Сърбия, нито пък е търсил интервенция във вътрешни работи.

Повод за напрежението и диалога е прочувствената реакция на Ивица Дачич, след изявление на Борисов, че новият представител на Евросъюза по външна политика испанеца Жозеп Борел няма да пази националната политика на Испания за Косово, а европейската.

Испания не признава Косово, а изявлението на Борисов в Познан предизвика Дачич да разяснява остро и да прикани българския министър председател " да не дава ум ". На срещата в Познан участва и Ана Бърнабич.

" Ти беше там.. И се прибирам и той споделил – няма да даваш ум на външния министър. Аз съм най-добронамереният човек за него ", сподели българският министър председател на Бърнабич.

От диалога сред Борисов и Бърнабич излиза наяве, че той не се е срещал със сръбския външен министър Ивица Дачич, който също беше в Сараево за среща на първите дипломати на страните от района, осведоми кореспондентът на БНР на срещата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР