Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с председателя на Европейския съвет

...
Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с председателя на Европейския съвет
Коментари Харесай

Бойко Борисов участва в тристранната социална среща на върха

Премиерът Бойко Борисов беседва през днешния ден с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск за работни места, нови форми на труд и стопански напредък в Европа. Това се случи на тристранната обществена среща на върха, която два пъти в годината събира обществените сътрудници, водачите на водещите евроинституции и премиера на страната ротационен ръководител.

Срещата се организира при започване на значим европейски съвет, който още веднъж ще мине под знака на брекзит.

„ Преди малко предложих на европейските водачи да одобрят постигнатото съглашение по изискванията за преходния интервал след брекзит. На процедура, директният интервал ще отмести във времето всички отрицателни последици от напускането на Англия с още 21 месеца “, сподели Туск.

„ Най-важно е, че всички сме съгласни, че общественото измерение на Европейски Съюз би трябвало да бъде засилено и общественото обслужване – ускорено – сподели министър председателят Бойко Борисов. – Наред със вложенията, които бяха направени в Източна Европа, за жалост, огромна част от облагите на веригите, на мултинационалните компании не бяха реинвестирани в тези страни, а бяха изнесени към фирмите майки. И по-лошото е, че с тях бяха изнесени и най-хубавите ни служащи, които имаше в Източна Европа “.

През идващите два дни Туск и Борисов, дружно с останалите евролидери, ще търсят решения и по много разнообразни тематики. Освен комерсиалните връзки със Съединените щати и брекзит, още на следващия ден ще се разискват доста деликатните връзки с Турция в подтекста на плануванаъа среща на Съюза с Анкара на 26 март във Варна. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР