Премиерът Бойко Борисов проведе среща със заместник-председателя на Постоянния комитет

...
Премиерът Бойко Борисов проведе среща със заместник-председателя на Постоянния комитет
Коментари Харесай

Борисов: България подкрепя сътрудничеството между Китай и ЦИЕ

Премиерът Бойко Борисов организира среща със заместник-председателя на Постоянния комитет на общокитайското заседание на народните представители Цао Дзиенмин в границите на Четвъртата среща на локалните водачи на страните от Инициативата „ 16+1 “. Двамата разискаха дневния ред на форума, който се организира под мотото „ Глобално мислене, дейности на локално равнище “.
Министър-председателят Бойко Борисов изрази убеденост, че срещата на локалните водачи ще способства за задълбочаването на двустранните връзки сред България и Китай.
„ Във форума ще вземат участие представители на всички български области, както и огромен брой общини. Надявам се те да открият контакти и да осъществят съдействие по съответни планове “, сподели министър председателят Борисов.
Той подчертава върху желанието на България за разширение на всестранното приятелско партньорство с Китай, посредством задълбочаване на политическите и стопански контакти и акцентира, че през 2019 година България и Китай ще отбележат 70-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки.
„ България поддържа Инициативата за съдействие сред Китай и страните от ЦИЕ „ 16+1” и взе участие в другите й формати. Оценяваме като сполучлива извършената в София Седма среща на върха „ 16+1 “ на 7 юли “, сподели министър председателят Борисов.
Той уточни общото предпочитание на всички участници, съдействието във формата „ 16+1 “ да се развива в сходство с нормите и регулациите на Европейски Съюз, като един от най-значимите резултати на форума в София.
„ Важен инструмент за това ще бъде Глобалния център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China), за чието основаване се взе решение при провеждането на Инициативата през юли “, добави още българският министър-председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР