Премиерът Бойко Борисов проведе среща с министъра на външните работи

...
Премиерът Бойко Борисов проведе среща с министъра на външните работи
Коментари Харесай

Министър-председателят Борисов се срещна с министъра на външните работи на Египет Самех Шукри

Премиерът Бойко Борисов организира среща с министъра на външните работи на Арабска република Египет Самех Шукри, който е на посещаване в София, оповестиха от държавната осведомителна работа. Двамата разискаха съдействието сред България и Египет в областта на стопанската система, търговията, образованието и сигурността.  3p1a07644

Българският министър председател акцентира ползотворните срещи, които организира с президента на Египет – Абдел Фаттах Ас-Сиси и премиера Мустафа Мадбули през октомври в Кайро. Борисов уточни, че извършените диалози са дали забележителен подтик на опциите за разширение и задълбочаване на двустранното съдействие в разнообразни области. “Необходими са стъпки за разширение на капиталовото съдействие – двете страни могат да играят ролята на “мост ” за своя капиталов и експортен интерес надлежно към Европа и към Близкия изток и Африка ”, сподели Борисов. Той добави, че както българските, по този начин и египетските компании следва да бъдат окуражавани за бизнес и развиване на производството в специфични стопански зони. “Нашето предпочитание е да активизираме търговско-икономическите връзки и капиталовото съдействие там където е налице сериозен необработен капацитет ”, сподели още министър-председателят.

Министърът на външните работи Самех Шукри приветства решението на българското държавно управление за основаване на смесена комисия за съдействие с Арабска република Египет. Решението беше утвърдено на съвещанието на Министерския съвет през вчерашния ден, а задачата на Комисията е усилване на съдействието в политическата, икономическата, комерсиалната, културната, осведомителната, земеделската, научната и техническата сфери, както и във всеки различен аспект от двустранен интерес.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР