Премиерът Бойко Борисов продължава да замазва очите на народа. Крайната

...
Премиерът Бойко Борисов продължава да замазва очите на народа. Крайната
Коментари Харесай

Борисов вече от морето: Говори за външен дълг след като изтегли 30 милиарда за три години!

Премиерът Бойко Борисов продължава да замазва очите на народа. Крайната цел е реализирана – Борисов още веднъж е на морето. Между препичането на слънце, белота и коктейлите, той приказва и за дълг, външен дълг.

Без до подценяваме аудиторията, доста е елементарно да замажеш очите на студентите и да си лъскан имиджа след аферата със суджука. Това се случи на конгреса на Европейските студенти демократи във Варна.

Борисов потегли да се хвали, само че пропуща обстоятелството, че за 3 години са изтеглени 30 милиарда, само че ПР-ското му изявление би трябвало да ни приказва друго. По думите му сега България е в тройката с най-нисък външен дълг в Европа.

„ Бюджетът ни е на остатък, не на недостиг. Имаме 13 милиарда фискален запас. Подвеждането по популизма не е довело никоя страна до добър излаз. Гърция е задоволително явен образец за това. Виждате какъв брой години Европейски Съюз, еврозоната, Международния валутен фонд, Световната банка на всеки шест месеца се занимава с Гърция. Притеснително е и повишаването в големи размери на външния дълг и на Италия, и на Франция. Но да се надяваме, че те имат мощни стопански системи и ще излязат от това състояние. Моят съвет към вас е харчете толкоз, колкото изкарате “, сподели Бойко Борисов.

Няма по какъв начин да не прави усещане, че тъкмо през лятото, Борисов внезапно зачестява работата си по морето. Да приказваш за работа, че си се „ спукал “ от работа, е малко неетично, изключително като го гледаме с този загар. Едва ли е то препичане по магистралните отсечки…
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР