Премиерът Бойко Борисов пристигна в Белград, където ще участва в

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна в Белград, където ще участва в
Коментари Харесай

Сръбска войскова церемониална част посрещна Борисов в Белград

Премиерът Бойко Борисов дойде в Белград, където ще взе участие в Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния. Борисов беше посрещнат от дипломат Радко Влайков, чиновници на посолството ни и сръбска войскова церемониална част.

Четиристранната среща на балканските водачи стартира с работна вечеря, давана от президента на Сърбия Александър Вучич.



Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич се срещат в същия формат два месеца след диалозите във Варна. Утре страните ще обсъдят развиването на икономическото съдействие, укрепването на районната непоклатимост и поддръжката за интеграцията на страните в района.

В рамките на визитата се чака България и Сърбия да подпишат Меморандум за понижаване на интернационалните цени за роуминг услугите. Сръбската страна е втората страна от Западните Балкани, с която сключваме съглашение в тази област.



Преди по-малко от месец страната ни подписа подобен документ с Република Македония. Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с Европейски Съюз е измежду целите на българското държавно управление и на българския еврокомисар Мария Габриел. То е част от ограниченията за възстановяване на свързаността на всички нива в района, което директно ще се отрази на контактите сред жителите и компаниите.
 Снимки: Цветан Томчев  dsc_7480  dsc_7477  dsc_7489  Снимки: Министерски съвет  borissov_beograd-2  borissov_beograd-3  borissov_beograd-4  borissov_beograd-5  borissov_beograd-6  borissov_beograd-7  borissov_beograd-8  borissov_beograd-9
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР