Премиерът Бойко Борисов пристига днес в Пловдив, за да се

...
Премиерът Бойко Борисов пристига днес в Пловдив, за да се
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще посети Ботев и Лаута

Премиерът Бойко Борисов идва през днешния ден в Пловдив, с цел да се срещне с почитателите и управленията на ПФК „ Ботев “ и ПФК „ Локомотив “. След това ще посети СУ „ Найден Геров “ в Пловдиви учебни заведения в Асеновград.

Визитата на министър-председателя е по отношение на отпуснатите от Правителството 37 милиона лв. за спортни уреди на Пловдив, от които футболен клуб „ Ботев “ получава 25 млн. лева за, а „ Локомотив “ – 12 млн. лева С финансовата субсидия би трябвало да бъде приключен стадиона на жълто-черните, прочут още като Колежа. „ Локомотив “ ще би трябвало да решат защо ще употребява средствата - за стадион или база.

Освен това, държавното управление отпуска близо 5 млн. лева за построяването и оборудването на спортни зали в пет пловдивски учебни заведения – това са СУ „ Найден Геров “, ОУ „ Душо Хаджидеков “, СУ „ Свети Седмочисленици “, СУ „ Софроний Врачански “ и ОУ „ Антим 1 “. Проектите ще са типови и ще се осъществят от Министерството на младежта и спорта. Основните критерии, по които са определени тези учебни заведения са брой на възпитаници, които нямат условия за упражняване на часове по физическо образование и спорт в учебно заведение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР