Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на новото летище в

...
Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на новото летище в
Коментари Харесай

Борисов присъства на откриването на новото летище в Истанбул

Премиерът Бойко Борисов участва на откриването на новото летище в Истанбул по покана на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Турският държавен глава откри в Истанбул новото летище с големи размери, което се чака, когато бъде приключено напълно, да стане най-голямото летище в света, оповестява Агенция Франс Прес. Надявам се, че летището ще бъде от изгода за региона и света, съобщи Ердоган на обилната гала по откриването. Той сподели, че името на новото летище ще бъде " Истанбулско летище ". Церемонията за откриването е на първо място алегорична и съответствува с 95-та годишнина от основаването на републиката. Летището се чака да проработи на цялостни обороти едвам от края на декември, отбелязва Агенция Франс Прес.
 Премиерът Бойко Борисов участва на откриването на новото летище в Истанбул пресцентър, Министерски съвет
„ За мен е чест и наслаждение да вземам участие в тържественото разкриване на новото летище в Истанбул, което се организира на националния празник на прилежаща, другарска и съюзническа Турция – 29 октомври “, е декларирал министър-председателят Борисов пред турския държавен глава, който го посрещна преди тържествената гала, заяви държавната пресслужба.
 

„ Убеден съм, че новото летище в Истанбул е освен голям принос за развиването на транспортната инфраструктура, за контактите сред хората и за развиването на търговско-икономическите връзки. То е забележителна стъпка в реализирането на инфраструктурната съгласуваност на района с Европейски Съюз, която бе измежду целите на българската външна политика по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз “, е подчертал министър председателят пред турския президент.
 Премиерът Бойко Борисов участва на откриването на новото летище в Истанбул пресцентър, Министерски съвет-->
Българският министър-председател е бил безапелационен, че с изключение на непосреден комшия на България, Турция остава и значим сътрудник в области като миграцията, битката с тероризма, енергетиката, земеделието, търговията.
 
„ Вярвам, че откриването на новото летище символизира както нашите досегашни взаимни триумфи, по този начин и бъдещото ни съдействие, взаимно доверие, приемливост и мир “, е показал още министър председателят Бойко Борисов.
 Премиерът Бойко Борисов участва на откриването на новото летище в Истанбул пресцентър, Министерски съвет
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР