Премиерът Бойко Борисов прие на официална среща в Mинистерски съвет

...
Премиерът Бойко Борисов прие на официална среща в Mинистерски съвет
Коментари Харесай

Младен Маринов: Срещата на Борисов не беше заради постъпил сигнал

Премиерът Бойко Борисов одобри на публична среща в Mинистерски съвет президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и притежателите на трите гранда Георги Домусчиев (Лудогорец), Гриша Ганчев (ЦСКА) и Васил Божков (Левски).
 Боби Михайлов след срещата при Борисов: И аз съм чувал за напън върху съдиите
На нея участва и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той твърди, че срещата не е проведена на база постъпил сигнал, а за предварителна защита на бъдещи неприятности.

Припомняме, че края на предишния сезон избухна сериозен скандал в Черно море, където шестима футболисти бяха отстранени от тима преди гостуването на Лудогорец в последния кръг. За претекст послужиха резултати от извършен детектор на лъжата, който ги уличава в симулативна игра в мача с ЦСКА при започване на месец май.

" Поведението на агитките е функционалност от това, което се случва на самия терен, както и на връзките сред притежателите на клубовете.

От тази позиция е доста значимо тъкмо в това отношение да има феърплей. Нали в последна сметка това бе и задачата на тази среща?

Напрежението сред притежателите може да се придвижи и на терена, а с това и по трибуните. Това води до ненужна ескалация.

Това, което ние ще вземем като ограничения, няма по какъв начин да бъде сведено до публичното познание. Но концепцията е ясна - да не се позволява пазаруване на мачове, да не бъде упражняван напън върху длъжностни лица и така нататък

Срещата не беше извършена на база постъпил сигнал, а по-скоро за предварителна защита на бъдещи неприятности, по отношение на футбола. Повтарям - срещата касаеше феърплея в идващото състезание.

Това дали босовете ще сядат един от различен на мачовете или не - не мога да накарам никого да направи това, в случай че не е по нашите пълномощия ", сподели Маринов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР