Премиерът Бойко Борисов през последните години е доказал през делата

...
Премиерът Бойко Борисов през последните години е доказал през делата
Коментари Харесай

Каролев: Борисов не желае развитие на планински туризъм

Премиерът Бойко Борисов през последните години е потвърдил през делата си, че не желае развиване на планински туризъм.

Това написа във фейсбук икономистът Владимир Каролев, който разяснява казуса с втория въжен превоз на Банско.

Саботирането на законното решение на казуса, импортирано от Обединени патриоти и министъра на екологията въз основа на двугодишна работа на междуведомствената група, беше знаково, счита Каролев.

"Вероятно в този момент Борисов ще извърти номера на китайката. Умишлено ще внесе кофти написана от зелените точка за втори въжен превоз с цялостното схващане, че тя се окаже незаконосъобразна, ще падне в съда и ще блокира развиването на ски зоната до края на концесията. Подведен или не, министър председателят е на път в действителност да се трансформира в маша на непознати ползи ", разяснява Каролев разбор на "Труд ", където се напомня, че министър председателят Борисов разгласи, че поддържа построяването на втори кабинков въжен превоз в Банско и в случай че проектът за ръководство и измяната на концесията уточнят точно построяването на оборудването, той персонално ще внесе точката в Министерски съвет.

Малко по-късно екологът Андрей Ковачев обществено се ангажира с написването на точката, разкривайки, че точно зелените са вкарали Борисов в следващ собствен проект.

Вероятността била парк Пирин да осъмне с изменен проект за ръководство, който съдържа под някаква форма втори кабинков въжен превоз. Еколозите още на идващия ден ще апелират решението на Министерски съвет пред Върховния административен съд и то ще бъде съборено в границите на година-две. И отново няма да има никакъв кабинков въжен превоз.

Една от аргументите за тази догадка е, че проектите за ръководство не са териториално-устройствени – те не конкретизират обектите, а задават единствено насоките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР