Премиерът Бойко Борисов предупреди западните държави, че рискуват бъдещето на

...
Премиерът Бойко Борисов предупреди западните държави, че рискуват бъдещето на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Западът рискува бъдещето на ЕС заради егоизма си

Премиерът Бойко Борисов предизвести западните страни, че рискуват бъдещето на Европейския съюз с „ егоизма” си. Той взе участие в среща за основаването на Алианс за доближаване на заплатите. На форума участваха както представители на европейските синдикати, по този начин и на ЕКОФИН.

По време на конференцията Борисов очерта провокациите и предизвести западните страни, че непрекъснатите промени на изискванията слагат в риск Европейския съюз.

Повод за думите на премиера стана спомагателното изискване към България огромните банки у нас да минат под надзора на Европейската централна банка (ЕЦБ) преди приемането на еврото, както и концепцията Македония да получи покана за договаряния за участие в пакет с Албания.

„ Защо непрекъснато променяте изискванията за еврозоната? Къде е рискът за България в чакалнята на еврозоната? Нулев е! Егоизъм има, да – с метода, по който работите сега, ще счупите Европа по средата и това необикновено творение Европейски Съюз най-после ще бъде торпилирано от егоизма на всяка обособена държава”, уточни министър председателят.

„ С избори всяка година България няма да догони междинните приходи в Западна Европа”, добави Борисов.

Той взе отношение и във връзка европейската вероятност на Македония.

„ Какво повече да направи Македония, с цел да получи покана за договаряния? Дори не е за участие, а за договаряния? Всичко направиха: името си смениха… Дайте да си представим, в случай че Германия или Полша трябваше да си сменят името... Идвали европейски избори и не бил моментът. А по кое време ще е моментът?”, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР