Премиерът Бойко Борисов представя в парламента доклада за участието на

...
Премиерът Бойко Борисов представя в парламента доклада за участието на
Коментари Харесай

Борисов: Да не изпускаме историческия шанс да наградим европейското доверие към България

Премиерът Бойко Борисов показва в Народното събрание отчета за присъединяване на България в процеса на взимане на решения в Европейския съюз по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и за главните цели по време на австрийското председателство. В пленарната зала са и министри и заместник-министри от кабинета.
 
„ Българското председателство завърши. Резултатите, които постигнахме, демонстрират нашата отговорност, професионализъм и способността ни да работим за европейската идея “, сподели Борисов. Той регистрира, че слоганът на председателството „ Съединението прави силата “ е смисълът на европейската идея. " Мотото на българския парламент стана слоган на целия Европейски съюз през миналите шест месеца ", подсети Борисов и прикани да остане като главен правила на българската политика.
 
По думите му това е първото председателство за нашата страна след приемането ни в Европейски Съюз и тестване за европейската ни еднаквост. „ Искам да благодаря на всички министри и специалисти от администрацията в София, както и на тези, които работиха в Брюксел “, сподели Борисов.
 
Постигнатите резултати по време на председателството не са политически ПР, а политическа действителност за развиване на района и на Европа, сподели Борисов. „ Работата ни не завършва сега- продължава по време на Австрийското председателство “, уточни той. „ Приветстваме целите на Австрийското председателство, тъй като единствено дружно можем да реализираме прогрес “, съобщи Бойко Борисов. „ Благодаря на Народното събрание за положителната работа и съдействието “, се обърна той към депутатите. „ Да не изпускаме историческия късмет да наградим европейското доверие към България “, прикани министър председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР