Премиерът Бойко Борисов предлага грипната ваканция да не се удължава

...
Премиерът Бойко Борисов предлага грипната ваканция да не се удължава
Коментари Харесай

Бойко Борисов предлага да не се удължава грипната ваканция

Премиерът Бойко Борисов предлага грипната почивка да не се удължава след сряда, тъй като няма смисъл от дълги спирания на образователния развой.
Борисов сподели това след видеоконферентната връзка с министър председатели на други страни по тематиката за ковид. Той разясни, че резултатът от грипните ваканции е много дребен или нулев, а по едно и също време с това те удрят по стопанската система и изключително по междинния и дребен бизнес, защото родителите не могат да вървят на работа. От друга страна се вършат и сборни групи в това число и по компании и по институции, тъй че резултатът от ваканцията се оказва нулев.
Освен на стопанския живот, ще се нанесе вреда на образователния развой, счита още министър председателят и уточни идните матури.
Председателят на Оперативния щаб военачалник майор Венцислав Мутафчийски съобщи, че ще обмислят тематиката с грипната почивка за учениците. 
" Най-важното нещо, с цел да се оправим с ковид в международен мащаб, е да има взаимност сред страните. Нужни са взаимни старания, с цел да се обезпечат проби за болничните заведения. Светът би трябвало да се сплоти, с цел да откри ваксина и лекарство ", написа Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. " С Националния действен щаб за короновируса участвахме в интернационална видеоконференция по отношение на разпространяването на COVID-19 и предприемането на ограничения за ограничение на заболяването. В нея се включиха министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, канцлерът на Австрия Себастиан Курц, министър председателят на Румъния Лудовик Орбан, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, италианският министър председател Джузепе Конте, министър председателят на Хърватия Андрей Пленкович, както и представителите на медицинските управляващи на съответните страни. Разговорът беше потребен. Всеки един показа своя опит. Обсъдихме опциите за предприемане на координирани дейности за справяне с заболяването ".
 

Конферентният диалог бе по самодейност на израелския министър председател Бенямин Нетаняху. Участниците осведомиха за обстановките в техните страни и ограниченията против ковид.
Нетаняху предложи да бъдат създадени домашни проби за ковид, с цел да могат хората да се ревизират у дома. Да има сигурни места, хъбове за пътешестване. Тези места да бъдат чисти и дезинфекцирани. Индустрията съгласно него също би трябвало да се обезопаси. До края на деня Израел ще има повече информация за създаването на ваксина против ковид.
Българският министър председател осведоми сътрудниците си, че у нас към този момент има 4 регистрирани случая на болни с вируса. „ Най-важната дума в този диалог е „ взаимност “. Много е значимо да осигурим тестванията за лечебните заведения в нашите страни “, прикани той.
„ Второ – светът да се напрегне и да откри ваксина и лекарство. Убеден съм, че стопанската и финансова рецесия чука на вратата ни. Наред със всичко друго, изключително сме обезпокоени от миграционната рецесия и незаконните мигранти, които влизат в Европа. Това са стотици хиляди хора, които не са под надзор. Идват от тежко инфектирани региони. Това е спомагателна, утежняваща обстановка в района. Много от страните не разрешиха износа на проби, медицински дрехи. Всяка страна се избавя сама по себе си, само че думата „ взаимност “ значеше нещо преди този момент “, сподели още българският министър председател.
Българският министър председател прикани страните да поддържат непрестанна връзка между тях и да обменят проби за вируса, както и най-неотложните лекарства, ако това се наложи. 
Борисов изиска да знае от останалите водачи какви ограничения са взели за отсрочване на образователните занятия в учебни заведения и детски градини, след което разгласи, че грипната почивка у нас може да завърши тази сряда, само че това би трябвало да бъде решено от спешния щаб. Премиерът разгласи още, че е открито решение за това защитни дрехи и маски да бъдат създавани в България, за което през днешния ден ще се организира среща при министъра на стопанската система Емил Караниколов. 
Вижте още:
Борисов: Да покажем, че сме дисциплинирана нация, взимаме ограничения
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР