Премиерът Бойко Борисов предлага да бъдат затворени всички граници в

...
Премиерът Бойко Борисов предлага да бъдат затворени всички граници в
Коментари Харесай

Борисов предложи да се затворят всички граници в ЕС

Премиерът Бойко Борисов предлага да бъдат затворени всички граници в Европейския съюз (ЕС), с цел да се спре потокът от незаконни мигранти. Предложението си той направи на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз.на му е за предварителна защита на Европейски Съюз.

" България се оправи без доста да приказваме, без доста да се оплакваме, ние си създадохме надеждна защита на българо-турската граница - с нужните заграждения, с спомагателни полиция, кораби и от година и половина България има нови обстановка. На картата ще видите, че нашата граница, която се охранява, е колкото гръцката. Затова предлагаме компромисен вид, който ще пазя на Европейския съвет - преди всичко предлагаме незабавна предварителна защита, а тя включва затваряне на всички граници в Европейски Съюз ", съобщи Борисов, представен от БГНЕС.

" Официално всеки, който желае да влезе в Европейски Съюз, би трябвало да влезе на контролно-пропусквателните пунктове (КПП) - там да му се видят отпечатъците, да се прегледа, да се види. Това не е нещо по-различно от това, което се прави в Съединени американски щати, Канада и където и да е. От къде накъде Европа да е като един разграден двор. Това е груба неточност ", съобщи министър-председателят.

" Държавите да се разделят вътре в Европа. Държавите, които сме на първа линия, в случай че би трябвало да бъдат подпомагани, да се подкрепят, и всичко да отиде на контролно-пропусквателен пункт. Ако не са спазени условията, който откъдето е пристигнал да се върне там, откъдето идва, изясни Борисов. Затова първата дума се споделя предварителна защита - неотложно прекъсване на потока и от там съблюдаване на разпоредбите ", подчертава министър председателят, представен от Дарик. Според него сме подсигурили на 100% външната граница на Европейски Съюз.

Ако не бъдат хванати в границите на Европейски Съюз дисциплинирани и подкрепени могат да се трансфорат в източник на войни, счита Борисов. Ако в този момент не се помогне на Западните Балкани, след това ще е доста късно, акцентира той.

" Най-новата война беше тук на Балканите - в Косово. Решихме да дадем образец с сътрудниците от Македония и това, което не можахме да реализираме с десетилетия, с сътрудника Зоран Заев успяхме да реализираме - да подпишем контракта. Много се веселя, че тук в София Ципрас и Заев на среща на върха на Западните Балкани оповестиха, че ще подпишат ", разяснява още Борисов на срещата.

" Доволен съм че Хашим Тачи и Александър Вучич тук в София съумяха да си подадат ръка. Положихме много старания, има значителен прогрес и оптимизъм ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР