Премиерът Бойко Борисов поздрави гръцкия и македонския си колеги Алексис

...
Премиерът Бойко Борисов поздрави гръцкия и македонския си колеги Алексис
Коментари Харесай

Борисов поздрави Ципрас и Заев за договора за името на Македония

Премиерът Бойко Борисов поздрави гръцкия и македонския си сътрудници Алексис Ципрас и Зоран Заев за подписването на контракта за името на Македония. 
 Атина и Скопие подписаха историческия контракт за името на Македония
" Поздравявам министър председателите Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и техните външни министри, за значимата и храбра крачка, която дружно направиха през днешния ден ", написа Борисов на страницата си във Facebook.

" Договорът за разногласието за името отваря пътя на Република Македония към Европейски Съюз и НАТО. България постоянно е подкрепяла нашата съседка по този път. Най-важното в този момент е жителите на всички страни на Балканите да схванат, че този контракт не води до териториални искания или бъдещи проблеми, а в противен случай - ще ни помогне да живеем дружно по-добре ", добави той.

Поздравления за подписването на съглашението насочи и външният министър Екатерина Захариева. 

" Времето ще покаже, че напъните са си коствали. Надявам се до края на месеца Съветът на Европейски Съюз в границите на Българското председателство да отвори вратата за договаряния, а през юли нашата съседка да получи зелена светлина за НАТО ", написа тя във Facebook.

" Днешният ден е добър и за България - никой не може да е проспериращ и благополучен, в случай че съседите му не са ", акцентира Захариева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР