Премиерът Бойко Борисов посрещна турския си колега Бинали Йълдъръм в

...
Премиерът Бойко Борисов посрещна турския си колега Бинали Йълдъръм в
Коментари Харесай

Бойко Борисов култов! Разсмя Йълдъръм с поговорка за старите ловджии

Премиерът Бойко Борисов посрещна турския си сътрудник Бинали Йълдъръм в Желязната черква „ Св. Стефан “ в Истанбул, съобщи кореспондент на novini.bg. Преди това българският патриарх Неофит и Вселенският патриарх Вартомолей отслужиха дружно молебен по освещаването на Желязната черква „ Св. Стефан “. Мерките за сигурност към храма са извънредно засилени. Борисов пожела на Йълдъръм здраве и разцвет на турския народ. Сега всички ще кажат евала на тези, които са разрешили това, съобщи той по отношение на реставрацията на Желязната черква. Борисов увери, Йълдъръм, че в този момент хиляди ще дойдат и ще видят възкръсването на " Св. Стефан ".

Министър-председателят на България съобщи, че се надява откровено през 2018 година да се подобрят връзките сред Турция и Европейския съюз. " Колкото и да сме дребни ще се опитам да създадем нещо ", сподели още той. От своя страна турският министър председател Бинали Йълдъръм съобщи на Борисов: " Добре пристигнал, приятелю. Нека 2018 година да бъде по-добра във всяко отношение от 2017 година. Поздравявам Ви по отношение на европредседателството на България. По време на европредседателството ви незабавно започнахме да получаваме хубави послания от Европа. С Европейски Съюз не сме имали проблеми в предишното, само че от време на време се изостряха връзките ни по време на избори ".

В отговор на казаното от турския министър председател Борисов пък съобщи: " В България старите ловджии споделят: Най-много се лъжем преди избори и след лов ". Думите му провокираха смеха на Йълдъръм и двамата удовлетворени си стиснаха ръцете.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР