Премиерът Бойко Борисов посети завод във Враца където шият предпазни

...
Премиерът Бойко Борисов посети завод във Враца където шият предпазни
Коментари Харесай

Борисов спира поръчки от български завод за защитни облекла за Германия

Премиерът Бойко Борисов посети цех във Враца където шият защитни маски и дрехи. " Давайте им повече пари, пазете ги с маски, давайте им витамин С. Тези хора са ни работните пчелички и ни избавят от рецесията ”, сподели Борисов на шефовете в завода, съобщи кореспондентът на БГНЕС.
Сподели с твоите другари
Последна информация и всичко за ковид
Борисов заяви, че стопира поръчка за Германия от българския цех във Враца за защитни дрехи, с цел да се създаде първо нужното произвеждане за България. Първите 100 бройки защитни дрехи в няколко размера ще бъдат изпратени в лечебните заведения.
От завода осведомиха, че стартират произвеждане на маски и за чиновниците на обществените патронажи и за джипитата. Борисов подсети, че тази вечер на Европейски съвет ще бъдат разисквани опциите за съдействие при снабдяването на защитни дрехи и маски.
" Посещение на фабриката на компания „ Аполо “ във Враца, където се създават защитни дрехи за медицинските служащи. Тук работят 350 души, които може да създават по 1000 дрехи дневно. Днес ще бъдат подготвени 200-300 бройки, които незабавно ще бъдат разпратени из страната. Останалите 1600 ще бъдат създадени до на следващия ден, 18 март ", заяви в профила си във Фейсбук премиера.
Защитните дрехи в предприятието са с високотехнологична мембрана, каквато има в костюмите на НАСА.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР