Премиерът Бойко Борисов посети в Шумен едно от общо четири

...
Премиерът Бойко Борисов посети в Шумен едно от общо четири
Коментари Харесай

Премиерът обеща разширяване на шуменско училище

Премиерът Бойко Борисов посети в Шумен едно от общо четири учебни заведения, които се ремонтират по Оперативна програма „Региони в растеж“ и учителка от НУ „Илия Р.Блъсков“ незабавно му изиска пари за разширение въз основата. Школо се обновява за над 1 млн. лева, само че се нуждае от още класни стаи, сподели началната педагожка Роска Петкова, с цел да одобри всички искащи възпитаници. Предложението е физкултурният салон да се трансформира в две образователни зали, а на мястото на театрална тераса в двора да се построи нова зала за спорт.

Борисов незабавно се допита до министъра на финансите Владислав Горанов, само че той бе безапелационен, че „кметовете вършат приоритетите“. Учителката не отстъпи: „Деца, нали разбрахте – това е господин Борисов, който прави нова ера в България, а това е господина, който дава парите за училищата“. „Щом е за учебно заведение ще го създадем, направете проект“, съобщи се Борисов. Той обаче отхвърли да остави подписа си по няколко училищен тетрадки, които децата му предложиха. Не било редно, а и можело да го упрекна Корнелия Нинова по политическа линия.

За над 13 млн.лв. се обновяват четири учебни заведения в Шумен и Борисов настоя до 17 септември на всички места да са подготвени за старта на образователната година. Кметът Любомир Христов сподели, че всяка седмица се вършат оперативки със строители и шефове, и ще се оправят.

С две погачи посрещнаха премиера и министрите Владислав Горанов и Николай Нанков удовлетворени шуменци от два прясно санирани блока на ул.“Цар Освободител“1 и 3. В тях са вложени над 2,7 млн. лева по Националната стратегия за енергийна успеваемост. Обитават ги хора, що се касае за две села. Развълнуваната пенсионерка Йорданка Христова изиска, „за да е цялостно щастието им“, да се финансира и ремонт на помещение за пенсионерски клуб в един от входовете. Щели да го посещават най-малко 60 души. Премиерът отклони желанието и напомни, че кметът Любомир Христов е желал 1,5 млн. лева за доизграждане на нов Старчески дом в Шумен и градът към този момент ги е получил.
 shumen1  shumen2  shumen3  shumen4  shumen5
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР