Премиерът Бойко Борисов поднесе цветя пред саркофага в гробницата на

...
Премиерът Бойко Борисов поднесе цветя пред саркофага в гробницата на
Коментари Харесай

Борисов поднесе цветя на пред саркофага в гробницата на крал Мохамед V и крал Хасан II

Премиерът Бойко Борисов сервира цветя пред саркофага в гробницата на крал Мохамед V и крал Хасан II по време на визитата му в мавзолея "Мохамед V " в мароканската столица Рабат, където министър-председателят е на двудневно публично посещаване.



Мавзолеят "Мохамед V " е една от най-големите забележителности в Мароко и се счита за свято място за Рабат. Комплексът на султан Мохамед V, включва в себе си джамия и мемориален музей. Той е идеално непокътнат образец на архитектурния жанр на Алауитската династия и е последният дом на трима значими членове на кралската фамилия. Гробницата и джамията на Мохамед V са едни от дребното свещени места в Мароко, които са отворени за обществеността. Крал Хасан II поръчва строителството на мавзолея за починалия си татко, Мохамед V, през 1962 година Строителството на мавзолея е приключено през 1971 година Султан Мохамед V ръководи Мароко на два пъти: от 1927 до 1953 година и още веднъж от 1957 до 1961 година



Мароканците го помнят и почитат поради напъните му в битката за самостоятелност на Мароко. Строителството на мавзолея е осъществено от 400 мъже - те основават този архитектурен и исторически шедьовър на Мароко. Има изключително впечатляващ интериор - кедров таван, декориран с резбовани и позлатени детайли, стена с обичайната мароканска мозайка. В гробна камера се намира тялото на Мохамед V. Също по този начин в мавзолея са гробниците на двамата сина на краля.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР