Премиерът Бойко Борисов отправи заплахи към търговците на горива, които

...
Премиерът Бойко Борисов отправи заплахи към търговците на горива, които
Коментари Харесай

Борисов с ултиматум към търговци на горива: Излезте на светло или - в ареста

Премиерът Бойко Борисов насочи закани към търговците на горива, които работят в сивата стопанска система.

" Арести, затваряне на обекти и солени санкции – това се случи с някои от огромните играчи в сивия бранш на търговията с цигари и алкохол и същото чака тези, които не съблюдават законите в горивния бизнес, сподели министър-председателят по време на конгрес, отдаден на битката с контрабандата на тютюневи произведения.

Според Борисов за интервала 2014-2019 година приходите от алкохол, цигари, месо и захарни произведения са се повишили с 50% до 43,9 милиарда лева

„ Тези, които не се съобразиха в цигарената сфера са в арестите, в алкохолния бизнес – в арестите. Толкова сполучливо работят службите – моят най-колегиален съвет към всички е да си приведат на 100% бизнеса в бяло ”, акцентира Борисов.

По думите му контролът над търговията с горива ще е цялостен на всички стадии. За задачата всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи ще вършат всекидневни доклади на тестваните обекти и статута им. Премиерът анонсира и „ тотално видеонаблюдение ” на пристанищата „ Росенец ” (използвано от „ Лукойл ” – б.р.), Бургас и Варна.

„ Не може да искаш да правиш профилактика на измервателните уреди когато ти идва танкер, може преди или по-късно ”, съобщи Борисов.

Министър-председателят разгласи, че от петролната и газова асоциация са дали лист със съмнителни бензиностанции, които сега се ревизират от полиция, Национална агенция за приходите, пожарна и други институции и резултатите ще бъдат оповестени на следващия ден.

По време на форума беше регистрирано равнище на контрабандните цигари от 4,4%, което е исторически най-малко.

„ Искам да отбележа два момента. Първият е разбиването на заводи за произвеждане на незаконни тютюневи произведения, чийто потенциал конкурираше легалните производители. Вторият е, че бяха признати промени в Наказателния кодекс, които разрешиха да бъдат инкриминирани производството и разпространяването на незаконни цигари ”, уточни основният прокурор Сотир Цацаров.

Борисов означи, че „ най-добронамерено ” е предизвестил играчите от цигарения бранш, че ще има ограничения против сивия бранш.

„ Има хранилища, които стоят по месец затворени – знаят, че стоят данъчните и митниците до тях и просто не работят ”, похвали се министър председателят, представен от бТВ.

И акцентира, че " всеки желае вместо 6 лева да даде 3 лева за кутия цигари, но същите хора желаят пенсиите и заплатите да се усилват ”.

Той уточни и че съпротивата против новите правила за касовите апарати се дължи единствено на предпочитание за укриване на оборот и отсрочката за бизнеса не значи, че ще има смяна:

„ Всички ходите в заведения за хранене, всички ходите в хотели и знаете къде какъв брой касови бележки се издават. После излизат и споделят „ Държавата да ми направи пътя ”, „ Държавата да ми направи канализацията ”, „ Държавата да ми направи осветлението пред обект ”. Онлайн търговията също смятат, че не би трябвало да заплащат налози ”.

Горанов разгласи пролонгация за използването на наредбата за касовите апарати
По думите му „ страната се дисциплинира ” и към този момент и службите си сътрудничат в обмена на информация, вместо да си пречат, както е било преди: „ Всички известни имена на контрабандистите бяха агентура – някои не са към този момент сред живите ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР