Премиерът Бойко Борисов откри нови близо 10 км. от АМ

...
Премиерът Бойко Борисов откри нови близо 10 км. от АМ
Коментари Харесай

Премиерът Борисов откри нов участък от АМ Хемус

Премиерът Бойко Борисов откри нови близо 10 км. от Автомагистрала " Хемус " сред Ябланица и Боаза. Участъкът коства 66 млн. лева и строителството му се финансира с пари от бюджета. Борисов успокои още, че няма повишен миграционен напън към България поради обстановката в Сирия.

Вижте повече от директното включване на Александър Марков

9-километровото трасе беше намерено публично от премиера и министри от кабинета. Новата права стартира от Ябланица и завършва при пътен възел Боаза. Има по две ленти на придвижване във всяка посока, по една спешна лента, 45 км магистрални мантинели са сложени.

Най-важното за тази права е, че пътуващите по направлението София- Варна ще икономисват по 30 минути.

На откриването премиера съобщи, че се надява цялата Автомагистрала " Хемус " да бъде приключена до най-много 3-4 години. С откриването на тази права готовите километри от автомагистралата стават 177 от общо 430.
Борисов Борисов, министър-председател: Кал, трошляк, диги, гърмежи. Проядено е от човешка ръчичка. Тая канара и големи уреди. 30 мин. ще се пести лятно време. Надолу работят интензивно. Даже тук-там е на трошляк, с цел да я изкараме до Плевен-Ловеч на разклона, от Търговище-Белокопитово се работи доста интензивно. Проектира се към Търново. Финансиране сме го обезпечили. Ние не купуваме единствено Ф-16, а с помощта на държавното управление, на съдружните сътрудници, това може да се случи. Колкото ние имаме заслуги за армията, толкоз те имат заслуги за автомагистралата, при тоя растеж на стопанската система, в границите на 3-4 години мисля, че ще я свършим.
Борисов и Каракачанов разясниха думите на Ердоган, че ще отвори границата за 3 милиона бежанци, колкото има сега в Турция. Борисов съобщи, че българо-турските връзки постоянно са били отлични и добросъседски и това е в основата на нулевия миграционен напън по българо-турската и българо-гръцката граница. Той съобщи, че е доста значимо а бъде спазено съглашението сред Европейски Съюз и Турция и България и Турция за реадмисия на мигранти.
Бойко Борисов: Нашите връзки с Турция са добросъседски. Много пъти, когато Европа е била срещу него, единствено аз съм отивал там. Най-важното е съглашението с Турция Европейски Съюз да го поддържа такова, каквото сме го разписали. Каквито и ограничения да се вземат, в случай че дойдат 50-100 хиляди на оградата, ще я съборят и ще минат. Вчера беше един човек от турската граница влезнал, те си го прибраха. Днес е нула. Като сме с Каракачанов - няма ужасно.Красимир Каракачанов, министър на защитата: Взели сме всички ограничения надалеч преди тези изказвания. Помните предходната година, по директива на премиера, инспектирахме, с моя сътрудник Младен Маринов, границата при кулата. Допълнителните уреди, които се построиха, преместваемите уреди, които би трябвало да подкрепят гранична полиция, в случай че се появи вълна. Имаме подготвеност. Не би трябвало да се основава неуравновесеност в обществото. В рамките на 2 часа се реагира. До 24 ч. над 2000 военнослужещи могат да бъдат на границата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР