Премиерът Бойко Борисов отговаряше на въпроси в залата по време

...
Премиерът Бойко Борисов отговаряше на въпроси в залата по време
Коментари Харесай

Премиерът за Банско: Става въпрос за втори лифт, един-единствен лифт

Премиерът Бойко Борисов отговаряше на въпроси в залата по време на първото съвещание на Европейския парламент в Страсбург. Той обясни обстановката с Пирин, приказва за корупцията у нас, както и за личното си държавно управление.

„ Аз самият съм зелен човек. Опазването на българската природа е в голяма степен предпазено от нашето държавно управление. Аз изпитвам огромно почитание към природозащитните ни организации и единствено преди десетина дни се срещах с тях”, съобщи Борисов при започване на изказването си.

Той разяснява, че години наред е спирал инфраструктурни планове, „ с цел да могат да се излюпят новите щъркелчета” , „ карал съм министрите персонално да придвижват блатни кокичета , с цел да не остане нито един филиз, сплескан от валяк”. Той добави, че всичките ни европейски планове са построени с тунели за мечки, вълци, костенурки и има случаи, в които цели трасета са променяни.

„ Искам пред вас да подсигурявам – става въпрос за втори въжен превоз. Един единствен въжен превоз на курорта в десетката на Европа, Банско. Мога да ви се подпиша и да подсигурявам тук, че става въпрос единствено за втори лифт”, повтори няколко пъти министър председателят.

Той разяснява още, че в сегашната обстановка хилядите туристи в Банско се качват по път с коли, който непрестанно се осолява и това води до гибелта на десетки дървета.

„ Аз ви подсигурявам, че няма да се допусне противозаконна сеч . Последните години България е първата в Европа по нови гори и единствената, която е разширила горите си от всички страни в ЕС”, разяснява още Борисов.

„ Имате моята гаранция, че с изключение на втори въжен превоз, една керемида повече няма да се постави там ”, удостовери още веднъж Борисов.

Корупцията

„ Корупция има на всички места. Водим голяма битка”, разяснява Борисов на въпрос в залата.

Той свърза битката с корупцията с рецесията с боклука в София преди години, когато Борисов стана кмет на града. Той направи паралел сред двете и подсигурява, че до две-три години ще сме се справили и с този проблем.

„ Ако има такава корупция, каквато казвате, по какъв начин ще има подобен растеж на стопанската система, повече вложения и този напредък?”, попита министър председателят.

„ Ще се оправим и ще се оправим добре и с новото законодателство, и с волята, и с ваша помощ”, добави още министър председателят.

По тематиката корупция Борисов уточни, че „ най-естествените съдружни партньори” на ГЕРБ – десните партии, които също подлагат на критика битката с корупцията у нас, са се разцепили на три с „ трима вожда” и не могли да влязат в Народното събрание.

„ Аз не съм отговорен, че се разделиха на три партии и не съм отговорен, че завоювах изборите. И то в държавно управление на определения от социалистите президент”, уточни Борисов.

Истанбулската спогодба

„ Именно българските социалисти на пленум в неделя взеха решение да не поддържат Истанбулската спогодба в Народното събрание. Аз ще положа всички старания тя да мине, тъй като насилието над дамите и децата е чудовищно освен в България, само че и в цяла Европа”, разяснява Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР