Премиерът Бойко Борисов отчете, че правителството е подкрепило бизнеса с

...
Премиерът Бойко Борисов отчете, че правителството е подкрепило бизнеса с
Коментари Харесай

Правителството е подпомогнало бизнеса с близо 2 милиарда лева от началото на пандемията

Премиерът Бойко Борисов регистрира, че държавното управление е подкрепило бизнеса с близо 2 милиарда лв. от началото на пандемията до момента. Средствата идват по антикризисните ограничения през Министерството на стопанската система и Министерството на труда и обществената политика. Изплащането им ще продължи и през месеците април и май, даде обещание Борисов по време на изключителното съвещание на кабинета.

Изказването на премиера идва на фона на нестихващо неодобрение от страна на бизнеса и хората, че помощите се бавят и не се получават от най-нуждаещите се. Вече има случаи на застрашени да изгубят домовете си, поради теглени заеми и останали без работа в пандемията.

Премиерът похвали положителната работа на Националната организация за приходите (НАП), през която във към този момент са изплатени над 75 млн. лв. на близо 7000 компании от затворените браншове по време на втория локдаун през есента.

Животът и здравето на хората са най-важни, тъй като няма работеща стопанска система без здрави хора, съобщи Борисов. Той добави, че се прави всичко допустимо в поддръжка на лимитираните поради пандемията браншове и чиновниците им.

В хода на съвещанието министърът на стопанската система Лъчезар Борисов рапортува на премиера за обсега и резултата от противоепидемичните ограничения у нас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР