Премиерът Бойко Борисов официално призна, че властта стои зад свалянето

...
Премиерът Бойко Борисов официално призна, че властта стои зад свалянето
Коментари Харесай

Борисов призна за сваления билборд и излъга за КТБ, АЕЦ и Мариците

Премиерът Бойко Борисов публично призна, че властта стои зад свалянето на билборда на полицейските синдикати. На билборда пишеше, че българските униформени работят с базова заплата от 340 евро. 24 часа след слагането му, билбордът бе свален. На изнесеното съвещание на държавното управление в НДК Борисов отсякъл гевно: „ Който каквото има да каже неприятно и да постави, да се позволи. Нека се покажем какви сме. Днес в 3 часа министър Радев ще се срещне с тях (синдикатите), с цел да се види целия произход в бранша. Който каквото желае, ги оставете. Забележете: Борисов споделя: да се позволи и ги оставете. ТЕ позволяват и ТЕ благоволяват да ги оставят да вършат нещо или да не вършат.
По-късно от компанията, наемател на въпросния билборд, провокирал абсурда, се аргументира за свалянето с несъблюдение на контракта от синдикатите в Министерство на вътрешните работи. Не стана ясно обаче, за какво клиента не е известен за решението, нито за казуса с контракта, а парите са взети. Синдикатите на собствен ред обявиха, че контракта е тестван от компанията и нейни адвокати и утвърден точно от тях.

Гневният Борисов Снимка: БГНЕС

Освен това Борисов изрича и няколко неистини. Целият Борисов ядосан откъс е: " Безпорно желаеме да увеличим приходите на всички, през вчерашния ден и на КСНС беше говорено за нарастване на бюджета във военния бранш. Който каквото има да каже неприятно и да постави, да се позволи. Нека се покажем какви сме. Бързо се не помни какъв брой милиарда са изплатени за АЕЦ " Белене ", КТБ и Мариците. Дадохме на университетите, в този момент ще пристигна и УНСС с искане за 1,8 млн. лева Днес в 3 часа министър Радев ще се срещне с тях, с цел да се види целия произход в бранша. Който каквото желае, ги оставете ".

В казаното има няколко неистини. Милиардите за АЕЦ „ Белене “ са дадени, тъй като съветската страна завоюва дело против България. Спечели го, тъй като режимът на Борисов не можа да отбрани българските ползи и позиция.

За КТБ държавното управление не е дало нито лев. Парите са от Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Парите са от вноски на самите банки – всички те са частни, без ББР, известна като „ банката на Пеевски “, тъй като обгрижва и финансира него предпочитано.

Борисов послъгва и за Мариците, както той се показва. Става дума за Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “, която е държавна. Преди година и нещо БЕХ трансформира дълг от 49.5 млн. лева на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " в капитал. Централата е сдружение и е част от държавния холдинг. Резултатите му се утежняват, това е реалност. Това обаче се дължи на неспособно ръководство, неприятен надзор и пописани престъпни контракти. Уж взетите ограничения за възстановяване финансовото положение на държавната Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " преди година е нещо не са някаква специфична тактика и оптимизация, а на база най-лесното и обикновено решение - преобразяване на непогасен дълг в благосъстоятелност. Борисов обаче мълчи и не разпорежда да се проверяват договорите на Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ с компании от кръга на Пеевски. Не го прави, тъй като ще лъснат десетки престъпни дейности и золуми, които са ставали с негово утвърждение или зад тила му. Борисо не обелва дума и за това, че държавната Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ спонсорира с милиони футболен клуб „ Берое “ – Стара Загора. Вече шест години страната си има футболен тим, благосъстоятелност на държавната компания Топлоелектрическа централа „ Марица Изток “ – 2 и Българския енергиен холдинг (БЕХ). Всяка година съвсем 4 милиона лв. държавни пари отиват за отбора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР