Премиерът Бойко Борисов официално предаде председателството на Съвета на ЕС

...
Премиерът Бойко Борисов официално предаде председателството на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Борисов предаде европредседателството на Австрия

Премиерът Бойко Борисов публично съобщи председателството на Съвета на Европейски Съюз на австрийския си сътрудник Себастиан Курц.
 Австрия поема европредседателството с концерт в Алпите
Нашето мото беше „ Съединението прави силата “, австрийското е „ Европа, която пази “, а ние можем да се пазиме единствено когато сме единни, сподели Борисов.

Той уточни, че Австрия поема водещата роля в Европейския съюз в комплицирани времена и благодари за положителното съдействие по време на Българското председателство.

„ Радвам се, че през цялото председателство на България имахме непрестанен разговор с австрийския канцлер Себастиан Курц по всички тематики и цели. България постоянно ще бъде отсреща при потребност от помощ “, акцентира министър-председателят.

„ Австрия желае да е страна, която построява мостове. Ние желаеме да работим за един доста мощен Европейски съюз “, сподели австрийският канцлер Себастиан Курц. Той уточни, че за Австрия е чест да поеме значимата роля на ръководител на Съвета на Европейски Съюз и че ще работи за една сигурна и обща Европа.

„ Ще работим доста интензивно през тези шест месеца. Благодаря ти, Бойко, за чудесната работа, която България свърши по време на своето председателство “, сподели още австрийският канцлер.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск приветства началото на Австрийското председателство и акцентира, че България е свършила доста работа за малко време.

Той благодари за напъните на страната ни и за персоналната ангажираност на премиера Бойко Борисов за целта „ Западни Балкани “. Туск изрази убеденост, че Австрийското председателство ще надгради постигнатото досега.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР