Премиерът Бойко Борисов очаква, че нов мост над река Дунав

...
Премиерът Бойко Борисов очаква, че нов мост над река Дунав
Коментари Харесай

Борисов залага на нов мост Русе-Гюргево

Премиерът Бойко Борисов чака, че нов мост над река Дунав би поел подсилен трафик в Северна България . Това стана ясно от стенограмата на днешното държавно съвещание, оповестена от Министерския съвет.

Очакването на министър-председателя е огромният трафик да бъде генериран от строящата се пътна инфраструктура в Северна България. Това съобщи той при разискването на плана на междуправителствен меморандум за осъществяване на изследвания за създаване на ново мостово оборудване на река Дунав.

" Всички сме очевидци: мине не мине седмица - километрични опашки на Русе . С построяването, тъй като допускам, че към този момент никой не се съмнява, че като кажем нещо то става... след няколко години Северна България ще наподобява като Южна България ", сподели министър председателят.
Той даде образец с проектирането на автомагистрала " Хемус ", на скоростния път Русе - Велико Търново, тунела по Шипка, пътя Ботевград - Мездра.

" Това значи доста повече вложения и това не са празни думи, тъй като виждате: цех след цех се строи там ", разяснява Борисов.

Новият мост ще разреши свързване на Букурещ със София, Солун и Белград. Той ще поеме трафика от Азия за Европа освен по хоризонтална, само че и по отвесна линия , акцентира министър председателят, като добави: " От всички други мостове не сме се отказали, само че към този момент те са единствено на равнище положителни пожелания ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР