Премиерът Бойко Борисов обяви във вторник вечерта нова порция милиони

...
Премиерът Бойко Борисов обяви във вторник вечерта нова порция милиони
Коментари Харесай

Нова порция милиони от Борисов - за лекари, полицаи и детски надбавки

Премиерът Бойко Борисов разгласи във вторник вечерта нова порция милиони от бюджета за разпределяне в разнообразни направления, без значение че планът на финансов проект на страната за следващата година към този момент е импортиран в Народното събрание и то със заложен недостиг от към 5 милиарда лева

Този път парите са за лекари, служители на реда, пожарникари и по-високи детски надбавки.

" Въпреки обвиняванията в комсомолски проект ние се борим за хората, да измъкнем страната от здравната, икономическата и обществената рецесия. В тази тежка обстановка хората имат потребност от поддръжка ", уточни Борисов.

По думите му депутатите от ГЕРБ и " Обединени патриоти " ще внесат промени сред първо и второ четене на Закона за държавния бюджет, които плануват:
237 млн. лева за добавки към възнагражденията на медиците. От 1 януари до края на 2021 година лекарите ще получават спомагателни 600 лева към заплатите си, сестрите - 360 лева, а санитарите - 120 лева Мярката ще засегне близо 50 000 медици. 15% растеж на заплатите на чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи. Това ще коства 231 млн. лева и обгръща 48 000 души - главно служители на реда и пожарникари. Допълнителни 143 млн. лева за отпадане на подоходния аршин за детските надбавки. С тази мярка ще се възползват 710 000 деца.
Втората спомагателна сума за детски надбавки най-вероятно е за нарастването им от 40 лева на 50 лева на дете на месец. По-рано във вторник разгласи, че не е бил склонен с раздаването на детски надбавки на всички деца, само че все пак мярката била утвърдена от държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР