Премиерът Бойко Борисов обяви в четвъртък, че не се чувства

...
Премиерът Бойко Борисов обяви в четвъртък, че не се чувства
Коментари Харесай

Борисов не се чувства подведен за Мавродиев

Премиерът Бойко Борисов разгласи в четвъртък, че не се усеща измамен по случая с уволнението на основния изпълнителен шеф на Българската банка за развиване (ББР) Стоян Мавродиев поради противоречив заем от 75 млн. лева на компания, обвързвана с колекторската организация " С. Г. Груп ".

" Не се усещам измамен в решението си за ББР ", сподели Борисов, който отговори на допускането на самия Мавродиев в изявление за бТВ, че евентуално министър председателят е измамен с подправени вести за договорката. Те идвали от " медийната формация " Капитал " и Иво Прокопиев, който работили като терористичната организация ИРА.

" Дали съм човек на Прокопиев и " Капитал "? Ако отворите изявленията им за последните 15 години, не знам дали ще намерите случай, в който да са ме похвалили ", отговори още Борисов.

" Най-малкото, звънни и ми се обади – чиста е договорката. За народа това е държавната банка, а да кажа, че не съм знаел, не е съществено. След като не съм знаел, не се усещам измамен. Колкото и да е вярна договорката, в случай че знаеш, нямаше да им дам. Основната задача на държавното управление е да резервира пари за заплати и пенсии, за жизненоважни системи на страната. Изпадали сме в обстановка, в която пенсията е ставала 3 $ и знаем какво е било ", сподели министър-председателят.

Той изясни, че към този момент е затворил тази тематика. Министърът на стопанската система Емил Караниколов обаче нямал виновност за отпуснатия заем, без значение че е принципал на ББР и че заместникът му Лъчезар Борисов е дал своя вот за договорката като член на надзорния съвет на банката, тъй като всеки заем над 5 млн. лева минава през надзора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР