Премиерът Бойко Борисов обвърза искания от БСП вот на недоверие

...
Премиерът Бойко Борисов обвърза искания от БСП вот на недоверие
Коментари Харесай

Борисов видя във вота на недоверие на БСП саботиране на европредседателството

Премиерът Бойко Борисов обвърза претенции от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление с готовност да се саботира Българското европредседателство.

„ За тях бе витално значимо да саботират председателството, по тази причина и не участваха и не дадоха хора за него “, сподели Борисов.

Премиерът е неудовлетворен по какъв начин водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е тълкувала неговите думи за границата в пленарна зала

„ Вместо да се похвалим, тъй като всички ни хвалят по тази причина, че България е образец по какъв начин се пази границата, ние в този момент се нападаме, с цел да ни слушат другите и да кажат на следващия ден: „ Ми вземете си ги тогава, като сте ги пропуснали “. Аз приказвам за остарелия интервал, а от година на година и нещо знаете, че границата се пази доста добре. И това го регистрират всички, на всички равнища в Европа “, сподели Борисов.

Премиерът изрази отчаяние от позицията на френския  президент Еманюел Макрон, че Македония би трябвало да върви по пътя за еврочленство дружно с Албания.

„ Засега президентът Макрон  не желае да ги поддържа, желае да са в пакет с Албания, Албания са доста по обратно, продължава Захариева и всички сътрудници да настояваме, аз също оня ден в Брюксел с сътрудника Ципрас, и с него разговаряхме, тъй като направиха всички старания хората, всички им помагахме и няма да е почтено към тях, в случай че не им дадат вероятност. За НАТО знам, че ще стане юли месец, само че доста ми се искаше да имат път и към Европейски Съюз. Пакетирани по този начин с друга страна, ще се забавят “, сподели министър председателят.

България ще подаде настояването за влизане в чакалнята на Еврозоната когато е подготвена, уточни Бойко Борисов и насочи упреци към ЕКОФИН, че изискванията непрестанно се сменят.
„ Непрекъснато трансформират изискванията, както за Шенген, както и за чакалнята на еврозоната, все нови и нови критерии. Имам терзание, че когато се трансформират изискванията, внасяш едни документи, каквито са до момента, те ти желаят други или споделят авансово, че ще влезеш в банковия съюз, пък по-късно в чакалнята - това до момента го нямаше. И по тази причина в този момент водим спокойни договаряния, тихи, банкерите обичат да се водят тихи договаряния и се надявам да имаме решение “, съобщи министър председателят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР