Премиерът Бойко Борисов обсъди в телефонен разговор с френския президент

...
Премиерът Бойко Борисов обсъди в телефонен разговор с френския президент
Коментари Харесай

Макрон към Борисов: Трябва да се действа бързо и заедно, за да се избегне миграционна криза

Премиерът Бойко Борисов разиска в телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон налагащите се дейности по отношение на ситуацията в Сирия и обстановката с мигрантите.

Франция е изцяло солидарна с Гърция и България и е подготвена да даде своя принос и поддръжка в напъните на европейците за отбрана на границите. Макрон уточни, че в актуалната обстановка би трябвало да се работи бързо и дружно, с цел да се избегне филантропична и миграционна рецесия.
Бойко Борисов се среща с Реджеп Ердоган поради мигрантскта рецесия В последните няколко дни Борисов беседва с ръководителите на всички страни към нас
Борисов също посочи, че единствено с общи старания и навременни стъпки събитията в района могат да се успокоят.

„ Трябва да решим този развой продължително - и с връщането на мигрантите, и с военните дейности в Сирия, и с филантропичната рецесия. В този подтекст Турция би трябвало да се подкрепи, с цел да може още веднъж да се грижи за бежанците “, съобщи Борисов.
Борисов и гръцкият министър председател са разискали дипломатически стъпки за решение на мигрантската рецесия Българският министър-председател е провел диалози по тематиката и с австрийския канцлер Себастиан Курц и немския Ангела Меркел
Предстои българският министър председател да се срещне с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган в Анкара. Двамата ще обсъдят незабавните ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати за стабилността и мира в района.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР