Премиерът Бойко Борисов обсъди с канцлера на Германия Ангела Меркел

...
Премиерът Бойко Борисов обсъди с канцлера на Германия Ангела Меркел
Коментари Харесай

Борисов брани превозвачите ни пред Меркел и Макрон

Премиерът Бойко Борисов разиска с канцлера на Германия Ангела Меркел противоречивите оферти на Европейската комисия в Пакета “Мобилност ”, засягащи българските транспортни превозвачи. Той уточни, че транспортният бранш у нас основава 15% от Брутният вътрешен продукт и страната ни ще губи 16 милиарда лв. годишно, в случай че бъдат признати предложенията за нови регулации. Борисов акцентира, че от тях ще бъдат наранени над 100 хиляди български фамилии, а огромна част от бизнеса, който в главната си част е дребен и междинен, ще бъде доведен до банкрут. Министър-председателят сподели също, че е сложил въпроса по-рано през днешния ден и на президента Макрон, с който са се разбрали да го обсъдят по-подробно в телефонен диалог.
 Борисов бе в Аахен по персонална покана на френския президент Еманюел Макрон за церемонията, на която Макрон получи годишната Международна премия “Карл Велики ”. Борисов бе в Аахен по персонална покана на френския президент Еманюел Макрон за церемонията, на която Макрон получи годишната Международна премия “Карл Велики ”.
Канцлерът Меркел изрази схващане за терзанията на българската страна и уточни, че би трябвало да се откри задоволително решение за всички страни в Европейски Съюз.

В Аахен, след присъединяване им в церемонията по връчването на интернационалната премия “Карл Велики ” Борисов и Меркел разискаха идната среща на върха в София за Западните Балкани.

Меркел дефинира като безапелационен триумф дейностите на премиера Борисов за приобщаването на страните от района към Европейския съюз. “Темата Западни Балкани не беше елементарен приоритет, само че ти, Бойко, се оправи прелестно и би трябвало да останеш посредник по тази тематика ”, съобщи канцлерът.

Премиерът Борисов акцентира, че страната ни ще продължи да работи интензивно, с цел да остане свързаността на страните от района приоритет и при идващите ръководи. По думите му, макар напрежението сред някои страни по обособени въпроси, техните водачи осъзнават огромната цел – Европейския съюз. Министър-председателят означи значимостта на транспортната, инфраструктурната и цифрова съгласуваност на страните от района, с цел да бъдат обезпечени стабилността и просперитета в цяла Европа.

ЕВРОЗОНА
Драги:
индикаторите ви са отлични


Премиерът Бойко Борисов беседва с шефа на Европейската централна банка Марио Драги в Аахен. Борисов и Драги разискаха готовността на България за участие в еврозоната, като по време на срещата бяха маркирани положителните макроикономически, фискални и финансови индикатори на страната. Отбелязано беше и отличното съдействие сред Европейската централна банка и Министерството на финансите и Българска народна банка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР