Премиерът Бойко Борисов няма да се яви пред депутатите, защото

...
Премиерът Бойко Борисов няма да се яви пред депутатите, защото
Коментари Харесай

Борисов нападна Трифонов и се скри от депутатите: Излиза в отпуск

Премиерът Бойко Борисов няма да се яви пред депутатите, тъй като " излиза в отпуск ". Това разгласи той в четвъртък следобяд, малко откакто новото болшинство в Народното събрание отпред с " ИТН " реши в петък да дава пояснения по Плана за възобновяване и резистентност, който България би трябвало да внесе в Европейски Съюз.

" Томислав Дончев ще ме замества от на следващия ден, защото излизам в отпуск. Имам да свърша доста работа - и в партията, и да подготвим положително държавно управление, а не желая да нося две дини под една мишница. В 9 часа да депозирате проекта за възобновяване - в случай че желаят да го одобряват, в случай че желаят да го отхвърлят, в случай че желаят да го надградят, в случай че желаят да пишат нов ", съобщи Борисов пред министрите си.

Самият той се отхвърли от депутатското си място в Народното събрание, също така реши да излъчи различен претендент за министър председател, който да се опита да сформира държавно управление в новото Народно заседание – Даниел Митов.

В четвъртък сутринта обаче стана пределно ясно, че ГЕРБ няма късмет да събере болшинство за държавно управление. Макар и победител,, откакто останалите пет партии се консолидираха към втората политическа мощ " ИТН " и, след което одобриха дневния ред за работата си в петък.

Очевидно обяснението, че работи за нов кабинет, е същата димка, каквато ГЕРБ пуснаха през септември предходната година с внасянето на нова конституция, с цел да избегнат подаването на оставка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР