Премиерът Бойко Борисов не отишъл в Народното събрание за дебата

...
Премиерът Бойко Борисов не отишъл в Народното събрание за дебата
Коментари Харесай

Борисов обяви коя западна държава не иска България в Шенген

Премиерът Бойко Борисов не отишъл в Народното събрание за дебата по вота на съмнение от почитание към Народното събрание и с цел да не употребява каруцарски език по време на европредседателството. Такова пояснение даде той по време на 12-та годишна среща на бизнеса с държавното управление, проведена от в. „ Капитал ”, написа " Флагман ".

Припомняме, че досега имаше друго публично пояснение – че Борисов е взел участие в интернационалните срещи.

„ Вот на съмнение можеше да се направи когато и да е, а не тъкмо когато единият ден 10, а на идващия ден 13 министри се събираха в Брюксел. Затова не направихме и Министерски съвет, не можеше да съберем кворум ”, изясни министър председателят.

„ Него ден тъкмо трябваше да го създадат! Добре, направиха го… и к’во. Да отида и да се наскърбяваме с… дебатът какъв беше – жена му, вуйна му, чичо му. Не е сериозна работа. Не отидох поради уважението към Народното събрание, тъй като и аз въпреки всичко съм човек и като ме атакуван по подобен метод, ще не помни, че председателстваме съвета и мога да отговоря, несъмнено, с каруцарския им език. Но просто пожелах тези няколко месеца да се опитаме да бъдем по-стабилни и естествени ”, съобщи още Бойко Борисов.

След присъединяване си във форума министър председателят бе причакан от кореспонденти на „ Канал 3 ” и „ Пик ”, които му задаваха яростно въпроси, за какво е приел да взе участие в полемика, проведена тъкмо от притежателя на „ Капитал ” Иво Прокопиев.

Пред бизнеса Борисов изясни, че Холандия не ни пускала в Шенген от боязън поради напор на мигранти. Това била същинската причина, а не неналичието на господство на закона у нас, както се твърдяло.

„ Ама то това го има на всички места. Аз си припомням, при мене беше президентката на Швейцария и отвори тематиката за корупция да приказваме. Аз взех статистиката за контрабандата на цигари в Европейския съюз, където България сме от първите три-четири страни, които се оправяме най-добре, макар че към нас половината страни не са членки на Европейски Съюз – Македония, Сърбия, Турция… Черно море в случай че щете. Може да дойдат от Крим дори, с транспортен съд. А те доста зле. Викам, в този момент желая да ми отговориш, скъпа моя, за какво не се справяш с корупцията и контрабандата; ето ти формалната статистика, това ме тормози. Тя затвори досието и сподели „ добре, ааа какви други тематики имахме още ”.

Срещата сред Борисов и президента на Швейцария Дорис Лойтхард бе на 2 ноември 2017 година

Официалното прессъобщение от Министерския съвет не загатва за сходен разговор. По отношение на корупцията се споделя само: „ Премиерът Борисов показа резултатите от противодействието на държавното управление на контрабандата и корупцията. Швейцарският президент означи постигнатия прогрес и изрази вяра за сполучливо осъществяване на набелязаните стъпки и ограничения в бранша. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР