Премиерът Бойко Борисов нареди на здравния министър Кирил Ананиев да

...
Премиерът Бойко Борисов нареди на здравния министър Кирил Ананиев да
Коментари Харесай

Такова бездушие...незабавно да се махат! - премиерът изгони директорите на 3 столични болници

Премиерът Бойко Борисов подреди на здравния министър Кирил Ананиев да в профил всички шефове на лечебни заведения и всички, които са забъркани в тази ситуация с умрялото 3-годишно дете. Момченцето е издъхнало, откакто му отхвърлен банкет от три от най-престижните лечебни заведения в столицата и страната - Педиатрията " Иван Митев ", " Лозенец " и " Пирогов ". Резултатите от аутопсията демонстрираха, че детето е било с пневмония. Формално, повода за отводите за банкет са били, че не е спазена процедурата първо да бъде прегледано от персоналния си доктор и да му се издаде направление. 

" Видях се родителите на умрялото детенце...Трябва да има отмъщение. Това безсърдечие - да гледат детето, разстроих се, неотложно да се махат от там, до момента в който свършат инспекциите. Толкова пари за опазване на здравето се дават и най-после идват при мен разплакани родители. ", съобщи Борисов по време на постоянното държавно съвещание през днешния ден. Малко по-късно здравният министър повика при себе си шефовете на въпросните лечебни заведения, а след срещата те потвърдиха, че са отстранени до привършване на следствието и инспекциите за гибелта на детето. 

Тримата отстранени шефове на лечебни заведения са шефът на Педиатричната болница " Д-р Иван Митев " Димитър Русинов, шефът на болница " Лозенец " проф. Любомир Спасов и шефът на Института за незабавна здравна помощ " Н. Пирогов ", проф. Асен Балтов. Временно отстранена ще бъде и лекарката, приела въпреки всичко детето в едно от отделенията на Педиатрията, доктор Георгиева. Ще окажем цялостно подпомагане на осъществяваните инспекции с нужната документи, обявиха и тримата болнични шефове след срещата при Ананиев.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР