Премиерът Бойко Борисов нареди на депутатите от ГЕРБ да изготвят

...
Премиерът Бойко Борисов нареди на депутатите от ГЕРБ да изготвят
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов нареди нови промени в закона за приватизацията


Премиерът Бойко Борисов подреди на депутатите от ГЕРБ да изготвят нови промени в Закона за приватизация и следприватизационен надзор, откакто предходната седмица дефинитивно бяха признати ремонти, които провокира напрежение сред сътрудниците във властта.

"Целта на новите оферти е да отпаднат всички подозрения за лобизъм в интерес на една или друга страна. Новите текстове би трябвало изрично да плануват забрани за разпростиране на действието по отношение на заварени приватизационни контракти ", пишат от пресцентъра на ГЕРБ.

Съобщението за разпореждането на премиера идва единствено няколко минути, откакто стана ясно, че президентът Румен Радев постанова несъгласие на противоречивите текстове.

Преди няколко дни вицепремиерът Валери Симеонов упрекна Атака и ГЕРБ в лобизъм и съобщи, че измененията в закона се вършат, с цел да се опростят 58 млн. лв. наказателна клауза, която братя Домусчиеви дължат на страната поради неспазен контракт за Български морски флот (БМФ). Тогава Симеонов изясни и за какво подозира, че поправките се вършат в интерес на Домусчиеви. В края на тази година изтича 10-годишният период, в който приватизаторите на БМФ имат избрани условия, а неотдавна те изгубиха дело от страната, вследствие на което следващата година ще би трябвало да платят неустойката.

"Задължение е да запазят 1 300 000 тона плавателни съдове. Толкова водоизместимост би трябвало да имат корабите, които да останат до 10-тата година. След приватизацията стартира едно бясно рязане за скрап на кораби и в последна сметка тонажът на корабите се понижава до 900 хиляди тона ", изясни тогава пред Българска национална телевизия Валери Симеонов. С признатите предходната седмица промени обаче срокът, в който приватизаторите на БМФ би трябвало да извършват тези условия, беше понижен на 5 години. Така на тях няма да им се постанова да заплащат неустойката от 58 млн. лева, тъй като за тях срокът ще е завършил преди повече от 4 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР