Премиерът Бойко Борисов напомни на министрите си, че макар и

...
Премиерът Бойко Борисов напомни на министрите си, че макар и
Коментари Харесай

Борисов напомни на министрите си да не се бавят с е-управлението

Премиерът Бойко Борисов подсети на министрите си, че въпреки и да не ги е занимавал месец-два с тематиката за електронното ръководство, тя не е отпаднала.

" Едно от първите три неща, за които сме се разбрали и в обединението, е електронното ръководство като най-практическата мярка в битката с корупцията, с това, което мъчи хората. И не си мислете, че на някой ще се размине. Много ясно сме се разбрали! Така че, не пилейте времето! ", декларира Борисов в края на държавното съвещание в сряда, представен от пресцентъра на Министерския съвет.

Темата се повдига от вицепремиера по икономическите въпроси Томислав Дончев, който припомня на сътрудниците си, че крайният период, в който всички администрации би трябвало да минат на електронен документооборот между тях, изтича през ноември 2018 година, а по негова оценка мобилизацията по въпроса не е задоволителна.

" Само да припомня на всички сътрудници, тъй като евентуално не им е на вниманието непрекъснато, евентуално единствено основен секретар и началниците на IT-звената се занимават с тази работа, обаче моята прогноза е, че няма по какъв начин да се случи без ваше персонално присъединяване ", декларира Дончев.

" И по моя оценка мобилизацията не е задоволителна. Като споделям незадоволителна, имам поради извънредно незадоволителна. В последна сметка имате немного – осем-девет месеца това да се трансформира в действителност. И няма каквато и да било настройка срокът да се удължава. Така че, цялостна готовност! ", приканва вицепремиерът.

Той добавя, че е наясно с недостига на експерти, само че припомня, че при при персонален ангажимент от страна на министрите нещата би трябвало да могат да се решат. " От министерствата към една трета сега вземат участие в електронния документооборот, териториални администрации – една, от регионалните администрации – под половината, от общините – под половината. Така че, няма да се случи без персонално ваше присъединяване ", показва Томислав Дончев и още веднъж приканя сътрудниците си да одобряват това за приоритет, защото няма настройка за удължение на периода.

Борисов се включва в тематиката с думите: " Много ясно сме се разбрали и това, че месец-два не ви занимах с тематиката, не значи, че е отпаднало " и предизвестява членовете на кабинета си да не пилеят времето си, а да работят за електронното ръководство.

В средата на юни 2017 година Борисов се закани да постави завършек на излишно желаните от държавната и общинската администрация документи и удостоверения от жители и компании. Тогава даже вицепремиерът Томислав Дончев предложи " известна доза радикализъм " в случай че има администрации, които не са подготвени да минат на информации по електронен път, те да могат да бъдат наказвани, в това число и посредством непревеждане на дотации от страна на страната.

В последна сметка бе признат прецизен график със периоди и ограничения за въвеждане на електронното ръководство в страната като метод за справяне с корупцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР