Премиерът Бойко Борисов накара финансовия министър Владислав Горанов да похвали

...
Премиерът Бойко Борисов накара финансовия министър Владислав Горанов да похвали
Коментари Харесай

На 24 май премиерът накара Горанов да похвали ниското ДДС за книгитеи докато нспектират ремонт на път

Премиерът Бойко Борисов накара финансовия министър Владислав Горанов да похвали по-ниското Данък добавена стойност за книгите. Сцената се разигра, по време на обиколка в пазарджишкия район. Както е известно Горанов е твърдо срещу намаляването на налога и даже извади голям брой причини за това.
На празничния 24 май министър председателят Бойко Борисов реши да инспектира пътя Пловдив – Пазарджик. В лъскавото возило Борисов повози Горанов и кмета на Пазарджик Тодор Попов. Стана ясно, че главната цел на мероприятието е да се отчетат инфраструктурни триумфи, а групата ще посети и Велинград. Пътуването и мненията се излъчваха и този път онлайн в страницата във „ Facebook “ на премиера.

Малко след 9 часа триото слезе за диалог с кореспонденти. Журналист употребява датата 24 май и се поинтересува по кое време ще стане факт намаляването на Данък добавена стойност за книгите. Премиерът отвърна, че се чака второто четене в Народното събрание и удостовери, че налогът ще падне от 1 юли. После подкани Горанов да изясни претекстовете. " Намаленото Данък добавена стойност вероятно ще помогне при сегашните цени изданията да станат по-атрактивни за читателите. По принцип Данък добавена стойност, в случай че не понижи цените, усилва рентабилността. Или цените ще станат по-достъпни, или издателствата ще станат по-рентабилни, няма трети сюжет ", сподели Горанов. И двамата се усмихваха, демонстрирайки положително въодушевление.

Припомняме, че единствено преди седмица министър-председателят го скастри задочно, като изясни, че му има доверие, само че му е шеф. Борисов добави тогава, че който не е склонен, следва да подаде оставка.

Помолен да разяснява новия политически план на Мая Манолова Борисов сподели: „ Толкова добре я познавам, че не желая да я разясня. Тя е била какво ли не “.

Борисов отиде във Велинград, където посети локални учебни заведения.

След това министър председателят поздрави учителите и всички българи за Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност още веднъж посредством пост във „ Facebook “.

" Честит Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност! С възприятие на национална горделивост се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий, с помощта на което през днешния ден се показваме свободно на родния ни език и сме съхранили духовната си еднаквост като народ и страна. С надълбоко почитание и признателност се обръщам към всички, които като почтени техни почитатели, не престават и в сегашното да работят безрезервно за развиването на просветата и културата в България. Поздравявам сърдечно българските учители и им поисквам да бъдат здрави и да се гордеят с триумфите на своите възпитаници. Бъдете сигурни, че за нас водещ приоритет остава и отсега нататък образованието и поддръжката за учителите като гаранция за просперитета на страната. Защото единствено за можещия и знаещия човек няма прекомерно далечни хоризонти. Честит празник! ", се споделя в поздрава му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР