Премиерът Бойко Борисов на глобална среща срещу наркотиците, организирана от

...
Премиерът Бойко Борисов на глобална среща срещу наркотиците, организирана от
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов е в Ню Йорк за участие в общото събрание на ООН

Премиерът Бойко Борисов на световна среща против опиатите, проведена от американския президент Доналд Тръмп. България е съдомакин на срещата на високо ниво " Глобален апел за деяние за справяне с казуса с опиатите ". Бойко Борисов и вицепремиерът Екатерина Захариева са в Ню Йорк за присъединяване в общото заседание на Организация на обединените нации.


Изключително значим конгрес за американския президент Доналд Тръмп, конгрес, на който страната ни е съпредседател. Тема, която беше доста основна част от предизборната акция на американския президент. Днес на срещата всички държавни и държавни ръководители обявиха безапелационна подготвеност за дейни дейности в битката против разпространяването и използването на наркотични субстанции.

Документът засяга четири съществени точки, които страните поемат ангажимент да разработят - понижаване на търсенето на наркотични субстанции посредством обучение, акция и предварителна защита на злоупотребата с тях, разширение на напъните за лекуване за избавяне на живот и поощряване на възобновяване на наркозависимите, подсилване на интернационалното съдействие в региона на правосъдния, правоприлагащия и здравния бранш, както и не на последно място унищожаване на достъпа до противозаконни наркотични субстанции посредством прекъсване на производството и трафика им.

Американският президент имаше тирада пред този конгрес:
Доналд Тръм, президент на Съединени американски щати: Призивът е елементарен. Да понижим търсенето. Да спрем доставката на незаконна дрога, да разтеглим лекуването и да засилим интернационалното съдействие. Ако предприемем тези стъпки дружно, можем да спасим живота на безчет хора във всички краища на света. Като споделям безчет, приказвам за милиони и милиони хора. Радостен съм, че всяка страна в тази зала през днешния ден се съгласи да одобри нашия апел. Искам да благодаря на всички ви за уговорката към тази значима самодейност.
По-късно през днешния ден министър председателят взе участие в още един конгрес на върха. Той се споделя " Нелсън Мандела " и не инцидентно, тъй като мотото му е " Светът е за мир ".

Българският министър-председател организира през днешния ден и поредност от двустранни срещи, а довечера ще бъде посетител и на формалния банкет, даван от американския президент Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания за държавните и държавните ръководители на страните членки на Организация на обединените нации. Утре е формалното разкриване на 73-ата сесия на Общото заседание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР