Премиерът Бойко Борисов лично е настоял самолетите F-16, за които

...
Премиерът Бойко Борисов лично е настоял самолетите F-16, за които
Коментари Харесай

​Премиерът Борисов лично е настоял за самолетите F-16 да бъде платено накуп​

Премиерът Бойко Борисов персонално е настоял самолетите F-16, за които България договаря със Съединени американски щати, да бъдат платени не разсрочено, а напълно. Това стана ясно от изказването на министър-председателя пред обичайна годишна дипломатическа конференция в София, която тази година съответствува с честванията за 140-годишнината на българската дипломация.

Покупката на F-16 е единствено началото на превъоръжаването на българската войска, а всичко контрактувано и купено от предходните държавни управления досега било " да натовариш и да избягаш ", разгласи пред дипломатите ни Бойко Борисов.
Бойко Борисов - министър ръководител: Настоях да си платим незабавно, тъй като ми омръзна 3 пъти да заплащам борчовете на тези, които са пазарили самолети. И неслучайно ние имаме авиация бойна се води, само че всичко ново, което сме придобили до този миг, е годно единствено да натовари щаба и да избяга. Само транспортни самолети и хеликоптери без нито една пушка.
Всичко купено досега коствало надалеч повече от F-16, а изгодата била нула сподели Борисов. Затова и настоял почтено и честно да се заплати всичко вкупом с пари събрани от битката с контрабандата и корупцията.

Бойко Борисов регистрира и триумфите на дипломацията ни в основни райони по света. Неслучайно по думите му в Познан преди седмица е било взето решение следващата година срещата на върха от Берлинският развой да се организира в София, взаимно със Северна Македония.
Бойко Борисов - министър ръководител: Това е също един тип оценка за работата през председателството, направихте доста, и, несъмнено, за външната политика, която България води на добросъседство. В България идват всички, точно тъй като ние сме обърнати към мира
Вицепремиерът Екатерина Захариева пък акцентира, че с първото си европредседателство дипломацията ни е натрупала доста опит, самочувствие, знание

Екатерина Захариева: Фактът, че няма страна член на Европейския съюз, която да не желае съвещания по тематиката Западни Балкани с български дипломати, посланици, министри, държавно управление, сподели, че главният външнополитически приоритет по време на нашето председателство и задачата на българското европейско председателство бе добре изпълнена.
Както министър председателят, по този начин и външният министър откроиха развиването на връзките ни със Саудитска Арабия и ОАЕ и нуждата отличните политически контакти да прераснат в още по-добри търговско-икономически.

Изтъкнати бяха и връзките ни с Африка и страните южно от Сахара, които ще бъдат приоритет и на новата Европейска комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР