Премиерът Бойко Борисов, който се намира в Ню Йорк за

...
Премиерът Бойко Борисов, който се намира в Ню Йорк за
Коментари Харесай

Борисов поиска цялата строгост на закона за нападателите над журналист

Премиерът Бойко Борисов, който се намира в Ню Йорк за присъединяване в общото заседание на Организация на обединените нации, разгласи пред публицисти, че се е разпоредил да бъдат хванати нападателите на журналиста от " Господари на ефира " и към тях да се приложи цялата суровост на закона.
Журналистът Димитър Върбанов бе атакуван и обичай през вчерашния ден, откакто се опитал да откри дали от склад са отстранени храни с изминал период на валидност. Състоянието му се усъвършенства, въпреки че към момента усеща известни болки, описа самият той пред Българска национална телевизия. Изследванията са посочили, че съществени контузии няма. Операторът е бил изблъскан, а Димитър Върбанов е бил заключен в склада, където той е траял да снима с телефона си. След това е бил " изхвърлен ", в резултат на което е получил контузиите си, стана известно от показанията му.
Надявам се и прокурорите бързо по-късно да издигнат обвиняване. Това е неприемливо, разяснява Борисов, се вижда във видео, публикувано от държавната пресслужба. Аз единствено за кимване или намек махам депутати, към публицисти такова нещо не може да се толерира. Трябва да сме непримирими. Да се знае, че като пипнеш публицист, това следва, заключи той.
Двамата причинители на нападението бяха арестувани още през вчерашния ден. " Те са с мярка за неотклонение 24 часа, като работата по доказването на незаконната им активност продължава ", заяви старши комисар Димитър Машов от Министерство на вътрешните работи – Велико Търново, представен от " Нова телевизия ". Това е второ нахлуване против Върбанов, през 2010 година го бяха блъснали с чук по главата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР