Премиерът Бойко Борисов, който преди ден разпореди изтегляне на наредбата

...
Премиерът Бойко Борисов, който преди ден разпореди изтегляне на наредбата
Коментари Харесай

Бойко Борисов обеща да спре корупцията в ТЕЛК

Премиерът Бойко Борисов, който преди ден разпореди евакуиране на наредбата за здравната експертиза, която е част от подготвяната промяна в ТЕЛК, разгласи в сряда, че задачата на измененията не е да бъдат ощетени хората с увреждания, а да бъде пренасочен запас от подправени решения към действително нуждаещите се.
Той направи изказването си след съвещанието на Министерския съвет, до момента в който пред постройката течеше огромен митинг на организации на хора с увреждания.
Според премиера казусът с пенсиите за неработоспособност стартира точно в комисиите, определящи % на неработоспособност, от който зависи и размерът на пенсията. Ден преди планувания народен митинг на хората с увреждания здравното министерство изтегли измененията, свързани с здравната експертиза и новата методика за установяване на трудоспособността.
" Целта беше да се направи всичко допустимо да спре източването на другите системи от хора, които злоупотребяват. От години работим прелестно с всички организации на хората с увреждания, които са на митинга. Разбирам тяхната болежка, само че те са и наши съдружници. Това, върху което сътрудника Симеонов (бел. ред. - вицепремиерът Валери Симеонов) със своите специалисти работи от 5 месеца, е не да бъдат ощетени дадени хора, а да се направи по този начин, че средствата от тези подправени ТЕЛК-ове да останат за тези, които фактически имат потребност от тях. Най-малко не сме мислили на някого да навредим. Точно противоположното. Корупционните схеми в ТЕЛК-овете не могат да не престават ", съобщи Борисов.
Борисов сподели още, че тези 1.7 милиарда лева, който в този момент отиват за инвалидни пенсии, няма да бъдат понижени . По гледище на съдружните сътрудници от " Обединени патриоти " в управническата стратегия на кабинета е записано, че всички пенсии ще бъдат увеличени, откакто се " преизчислят всички пенсии, отпуснати преди 2010 година със междинния застрахователен приход за 2009 година със средствата, спестени от непозволено отпуснати инвалидни пенсии ".
Борисов увери, че на следващия ден и в идващия ден протестиращите ще могат да се срещнат със обществения министър Бисер Петков , както и с вицепремиерите Валери Симеонов и Томислав Дончев . Заедно с тях ще могат " точка по точка, подробност по подробност да обсъдят всяко едно нещо, което ги тревожи ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР