Премиерът Бойко Борисов коментира в сряда, че е доволен от

...
Премиерът Бойко Борисов коментира в сряда, че е доволен от
Коментари Харесай

Борисов: Когато договаряхме постовете в ЕК, договаряхме и за шеф на МВФ

Премиерът Бойко Борисов разяснява в сряда, че е удовлетворен от ресора “Иновации и юноша “ на българския претендент за еврокомисар Мария Габриел. Освен това той разгласи, че сделките за местата на еврокомисарите са вървели дружно с кандидатурата за началник на МВФ и България се е отказала “външният министър на Европа да е наш “.

“Сутринта разбрах, че преди сме имали заместник-председател на Европейска комисия, нашето предно държавно управление излъчи подобен комисар, само че когато договаряхме всичките постове и по тази причина споделих, че би трябвало да бъдем безмълвни, ние договаряхме и поста на МВФ с 1000 милиарда $ бюджет, където би трябвало да се контракти представител на българското държавно управление. Влади Горанов я движеше. Трябваше да се преборим с съперниците Германия и Холандия и Англия. Ние надделяхме в Европа на база на тези съвещания. Съединени американски щати застанаха зад нас, Русия, Китай, арабските страни, Африка, Индия остана. Знаете ли по какъв начин се трансформират правила за избор на началник на МВФ? “, разяснява Борисов при започване на съвещанието на Министерския съвет.

Очаква се българката Кристалина Георгиева да бъде единственият претендент за началник на Международния валутен фонд, откакто единственият прочут до момента евентуален конкурент - някогашният английски финансов министър Джордж Озбърн - е решил да не взе участие в конкуренцията. Освен това МВФ отстрани последната преграда пред Кристалина Георгиева като утвърди смяна в устава си, с цел да отпадне условието за възраст за поста.

“И когато трябваше да избираме, външният министър на Европа можеше да е наш, само че разликата с началник на МВФ е 1000 милиарда $ и опция за работа в целия свят. В същото време за нашето държавно управление вай-важното е образованието на младежите “, изясни министър председателят.

“Когато се сглобяваше, какъв брой са мъже и дами, при подобен Европейски парламент трябваше да се договорят доста постове, в това число ръководител на ЕЦБ. В такива договаряния опитът изисква да бъдеш толерантен и безмълвен и да приказваш, когато всичко е контрактувано. България беше оценена като страна, която постоянно е имала положително обучение, просвета и спорт като Джон Атанасов “, сподели още Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР