Премиерът Бойко Борисов коментира, че водната криза в Перник е

...
Премиерът Бойко Борисов коментира, че водната криза в Перник е
Коментари Харесай

Реакции на Румен Радев и Томислав Дончев за кризата в Перник

Премиерът Бойко Борисов разяснява, че водната рецесия в Перник е в резултат на неспособно ръководство на ВиК. В предаването " Годината " на " Дарик радио " Бойко Борисов заяви, че с цел да се обезпечи вода на града, ще се работи и по време на празниците.

Президентът Румен Радев съобщи пред Българска национална телевизия, че би трябвало да се намерения за устойчива водна тактика, която да взема решение тежките проблеми в бранша. Както и за законови промени, с цел да не се размива отговорността сред министерства, институции и локална власт. `````

Вицепремиерът Томислав Дончев напомни, че към този момент има хора, които са понесли отговорност за обстановката в Перник.

Румен Радев, президент: Да, отговорност би трябвало да се търси, би трябвало да се откри и би трябвало да се понесе, тъй като цялостен един град регионален град сега бедства, само че би трябвало да се подхващат и ограничения. Те са неотложни, незабавни ограничения, по какъв метод би трябвало всички институции да се провеждат, че да се облекчи този непоколебим режим, да не се допусне зараза, тъй като и това стои на дневен ред. Томислав Дончев, вицепремиер: Всеки, който не си е приключил работата, би трябвало да понесе отговорност, към този момент има лица, които понесоха такава отговорност - шефът на ВиК сдружението, регионалният шеф. Сега сега напъните би трябвало да се концентрират върху това рецесията да бъде преодоляна. Те са две направления - едното е понижаване на загубите, другото е спомагателни количества вода и по това се работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР