Премиерът Бойко Борисов изрази изумление от упреците на президента, че

...
Премиерът Бойко Борисов изрази изумление от упреците на президента, че
Коментари Харесай

Борисов за Радев: Не вярвам, че един обединител на нацията може да говори така

Премиерът Бойко Борисов изрази учудване от упреците на президента, че държавното управление си приписва заслугите на медиците за оправянето с пандемията и за това, че по време на ръководството на ГЕРБ са умряли 600 000 сънародници.

" Вярно ли по този начин е споделил? Не имам вяра че един обединител на нацията, държавен глава към този момент 4 години може да произнесе такива дума , тъй като в случай че си спомним тия три четири месеца на служебно държавно управление, когато беше президент и министър председател, беше със скоростно предпочитание да се похарчат за " Грипените " милиарди, неналичието на над 100 милиона в митниците по време на взрива на контрабандата на това ръководство и ние в никакъв случай не сме си разрешили такива квалификации ", разяснява министър председателят.

" Четири години той е държавен глава - значи най-малко 200 хиляди са умрели по негово време, когато е висш главнокомандващ и държавен глава " , добави Борисов. по време на нашето ръководство са се родили над 770 хиляди младежи.

Щом смъртността е поради нас, значи със 150-200 повече млади българи са се родили по време на нашето ръководство ", репликира Борисов.

Борисов парира и други нелепи изказвания - този път от обвинения и укрилия се в Дубай Васил Божков, че Делян Пеевски дърпал конците на страната.
И реагира с изненада, че той бил избрал основния прокурор.

  " Така ли? Е, по какъв начин ще го назначи, има Висш правосъден съвет, има партии. Освен да прави дарения, аз не съм чул с нещо друго да се е занимавал ", акцентира Борисов за Пеевски , който е най-големият донор с над 5 млн. от началото на пандемията до в този момент, а към този момент и даренията доближиха и близо 6 милиона с последното на стойност половин милион за ПФК " Левски ". По никакъв метод той няма нищо общо с ръководството, безапелационен беше министър председателят и добави за Пеевски: " Той е народен представител като всички останали ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР