Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ

...
Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ
Коментари Харесай

Борисов поздрави Тръмп за националния празник на САЩ

Премиерът Бойко Борисов изпрати приветствен адрес до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по случай Деня на независимостта на Съединени американски щати - 4 юли, оповестиха от държавната пресслужба.
" Безпрецедентните провокации, подбудени от пандемията, за следващ път демонстрираха смисъла и нуждата от здрава трансатлантическа връзка в международните каузи ", отбелязва българският министър председател в писмото си до американския държавен глава. Борисов подчертава, че в един свят, в който устоите на почиващия на правила интернационален ред са сложени на тестване, връзките сред България и Съединени американски щати на съдружници, сътрудници и другари са надеждна основа за по-нататъшното задълбочаване на двустранните връзки.
" Позволете ми да изразя също персонална благодарност за безрезервната поддръжка, която Вашата страна ни оказва в изискванията на световната пандемия от ковид ", показва още министър-председателят в приветствения адрес.
Премиерът Борисов добавя, че в следствие от ползотворната му среща с американския президент във Вашингтон през ноември 2019 година, в връзките сред България и Съединени американски щати е бил импортиран осезателен подтик. " Знаково за тази качествено нова динамичност бе сполучливото осъществяване на първата сесия на Стратегическия разговор сред България и Съединени американски щати на 8 януари 2020 година в София. Диалогът, по своята конструкция и наличие, издигна стратегическото ни партньорство на качествено ново ниво ", написа Борисов в писмото до Тръмп.
В приветствения адрес се отбелязва още, че продължава дейната взаимна работа в предпочитани области на съвместен интерес като сигурност и защита, битка с тероризма, търговия и вложения, просвета, обучение, задълбочаване на връзките сред двата другарски народа, енергийна сигурност и енергетика, в това число по линия на повишение на енергийната самостоятелност на България чрез диверсификация на енергийните източници и направления.
" Искрено имам вяра, че дружно можем и следва да продължим да надграждаме постигнатото досега предвид на разгръщането на цялостния капацитет на двустранните връзки ", написа още в писмото на българския министър председател, в което той сервира най-сърдечни пожелания за здраво здраве, триумф и благополучие към президента на Съединени американски щати, фамилията му и към целия американски народ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР