Премиерът Бойко Борисов изпрати картина на сръбския президент Александър Вучич

...
Премиерът Бойко Борисов изпрати картина на сръбския президент Александър Вучич
Коментари Харесай

Борисов изпрати на Вучич подарък картина: Двамата край тръбите за Балкански поток

Премиерът Бойко Борисов изпрати картина на сръбския президент Александър Вучич за спомен от неговото посещаване през юни предходната година в България. Тогава двамата министър председатели направиха оглед на строителството на газопровода " Балкански поток ".

За картината писа и под заглавие: Борисов изпраща подарък за Вучич: Вижте какво му е дал ".

В рамките на вчерашната среща в Министерския съвет Борисов изпрати картината на Вучич посредством министъра на външните работи на Сърбия Никола Селакович и брачната половинка на сръбския президент - Тамара Вучич, която е специфичен консултант в кабинета на министъра на външните работи.

 Снимка: Novosti

Картината е дело на художника Симеон Кръстев, заяви. Той е нарисувал общо три картини на тематика " Балкански поток ", като той самичък е избрал какво тъкмо да рисува. Попаднал на фотографията на Борисов и Вучич в интернет и решил да я трансформира в картина.

Първоначално платното е трябвало да бъде част от галерия, която показва откритите археологически артефакти по трасето на " Балкански поток ". Тя е проведена в Националния исторически музей взаимно от " Булгартрансгаз " (българският газов оператор) и консорциума " Арад " (изпълнител на проекта), който в действителност е поръчал изработването на поредицата от картини.

Картината на Кръстев е връчена от " Аркад " на " Булгартрансгаз ", който на собствен ред я предава на премиера Бойко Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР