Премиерът Бойко Борисов инспектира напредъка по строежа на АМ Хемус

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира напредъка по строежа на АМ Хемус
Коментари Харесай

Борисов се качи на хеликоптер, за да инспектира АМ Хемус

Премиерът Бойко Борисов инспектира напредъка по градежа на Автомагистрала " Хемус " от хеликоптер. Това стана ясно от негово живо включване на фейсбук профила му. С него е и финансовият министър Кирил Ананиев.

" Да види министър Ананиев какво се прави. Ремонтът коства близо 3 милиарда лв.. Искам българите да знаят, че нашите строители работят на международно равнище. Прекрасна ни е страната, само че е сложна за строителство ", сподели Борисов.

" На идващите генерации и на туризма ще оставим доста издигнато. И всичко това го вършим в изискванията на пандемия. А в други страни хората не могат да излизат от домовете си. А ние какъв брой сме създали от февруари насам ", сподели още Борисов.

" Има непокътната археология. Ето и огромният мост над реката какъв брой е напреднал. И то единствено за няколко месеца в условия на пандемия ", разгласи Борисов.

" Местността е извънредно тежка, Ананиев. Строителите ни са на международна класа и по-късно ще се минава и за минути. Това за десетилетия напред ще промени образа на северозапада ", добави министър председателят.

" Правим няколко кръгови, с цел да може да се обслужват доста обитаеми места. Ако броим мостовете, несъмнено са стотици ", добави той.

Според прогнозата на експертите със завършването на автомагистралата ще редуцира пътуването до Варна с над 2 часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР