Премиерът Бойко Борисов инспектира компресорна станция „Лозенец“. С него е

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира компресорна станция „Лозенец“. С него е
Коментари Харесай

Получаваме около 1 млн. ваксини през април

Премиерът Бойко Борисов инспектира компресорна станция „ Лозенец “. С него е изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ ЕАД Владимир Малинов.

„ Да видят българите какво строителство се прави, тъй като доста говореха за газови връзки, газови колектори, интерконектори, газово присъединение. На какво ли не се наслушахме, само че на процедура, с цел да стане, и да се получи, се прави това, което виждате сега: станциите, които са с най-хубавите американски компресори, реверсивни, във всички направления “ юг-север, север-юг “, уточни министър-председателят.

По думите му американските компресори са последна дума на технологията и са най-хубавите.
„ Оттук може да се бута газта към Гърция, Румъния, Сърбия, за нашата газопреносна мрежа. За да има софтуерна опция, ние сме го мислили, проектирали, вложили, а вие го строите “, означи министър председателят.

Владимир Малинов регистрира, че компресорна станция „ Лозенец “ е извънредно значима.

„ За да разбираем на тези псевдодемократи, които желаят да се изкарат и от американците по-американци, нашите евроатлантически сътрудници, неслучайно завчера и срещата на Европейски Съюз с президента Байдън. Не е нужно да се потвърждаваме какъв брой положителни сътрудници сме. Ние сме от най-прогнозируемите, най-хубавите “, уточни той.

„ 34 млн. кубика газ дневно прехвърляме през тези станции: за Румъния, Сърбия, Северна Македония, България, Гърция. Обясняваха какъв брой не било значимо това и че България трябвало да бъда единствено клиент. Не са се родили още децата, които ще получават и те директни такси и страната ще става все по-богата. Първите 7-8 години се изплащат. След това 50-60 години всяка година за всеки милион кубически метра газ се заплаща директна такса. Да не приказваме и геостратегически, че беше планувано България да стане елементарен краен клиент и всичко това да бъде за скрап. Само че ние се борихме доста. В момента разполагаме с извънредно положителни уреди и ги надграждаме “, акцентира министър-председателят.

„ Кои са специалистите? Скоро имаше едно младо момче, не му запомних името, споделя: аз съм специалист по превъзмогване на рецесии. Ако бях аз водещ, щях да кажа кои рецесии преодоляхте, с цел да може като давате препоръки, да ми кажете кои? Аз съм преодолял най-тежката финансова рецесия, когато се сринаха международните финансови пазари. Така я преодоляхме, че България направи Брутният вътрешен продукт най-голям за всички времена. Преодоляхме мигрантската рецесия. Единствената страна без незаконни мигранти. В момента преодоляваме пандемичната рецесия “, уточни той.

Премиерът добави, че другата седмица в България се чака доставката на над 200 000 ваксини.
„ Ще предложа на сътрудниците, с цел да покажем същинска и братска взаимност със Северна Македония, а да не е единствено на думи, 5 000 ваксини да изпратим за там. Според мен, ще бъде доста същински другарски жест за здравето на хората и там. Аз съм уверен, че през април ние ще получим към милион, дори и повече ваксини. Просто да създадем един жест на взаимност, без значение че те доста обичат да ни наскърбяват. Но ние да покажем, че тяхното здраве и живот са толкоз значими, колкото и на нашия народ “, уточни още Бойко Борисов.

Той се обърна към „ псевдо специалистите “, като уточни, че никой всички са единствено на думи, без действително да са постигнали нещо.

Премиерът участва на виртуалното сключване на контракта за газохранилището " Чирен ".
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3048689105359139
" Още един-два месеца пандемията ще премине. Ваксинираме на всички места и ще можем да се забележим и тук в България ", сподели Борисов на сътрудниците от Германия, които съжалиха, че подписването би трябвало да бъде виртуално.

" Интерконекторът с Гърция има смисъл, като пристигна танкерът да източи газ, тя да бъде съхранена някъде. Тя ще пристигна в " Чирен ", който ще събира към 1 милиарда куб. м газ. Танкерът идва, ние го съхраняваме и транспортираме посредством компресорните станции. Важен е интерконекторът и Балкански поток. 100% е държавна българска благосъстоятелност и такава ще остане, до момента в който сме ние. От през днешния ден ще следим контракта. В България строителството е допустимо. Можете да строите на цялостни обороти ", сподели Борисов.

Още един-два месеца и пандемията ще премине, Европа имунизира на всички места с доста бързи темпове, уточни той.

„ Пожелаваме триумф и от през днешния ден започваме да следим периода на контракта “, обърна се министър председателят към представителите на консорциума, който ще извършва контракта за разширението на газохранилището.
Той уточни, че даже в изискванията на пандемия, може да се направи гала, въпреки и онлайн.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3048671792027537
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР