Премиерът Бойко Борисов и турският президент Реджеп Таип Ердоган ще

...
Премиерът Бойко Борисов и турският президент Реджеп Таип Ердоган ще
Коментари Харесай

Във Варна Борисов и Ердоган ще обсъдят въпроси от двустранен и регионален характер

Премиерът Бойко Борисов и турският президент Реджеп Таип Ердоган ще употребяват идната среща с ръководители на Евросъюза във Варна, с цел да проведат съвещания между тях по въпроси от двустранен и районен темперамент. Това заяви Българска телеграфна агенция, като цитира пресслужбата на турския държавен глава.
Ердоган е предстоящ в понеделник във Варна, където ще се срещне с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. В делегацията от Турция ще влизат външният министър Мевлют Чавушоглу, министърът по европейските въпроси Йомер Челик, министърът по стопанската система Нихат Зейбекджи и комерсиалният министър Бюлент Тюфекчи.
Анкара държи да разиска с Туск и Юнкер опциите за актуализация на митническия съюз, либерализация на визовия режим за турски жители и финансовата прехрана на трите милиона сирийски бежанци в Турция.
От своя страна, Евросъюзът държи освен на спазването на съглашението за мигрантите, само че и на върховенството на закона и човешките права в Турция. " Срещата във Варна е изключително значима за разговора на Европейски Съюз с Турция ", отбелязва Българска телеграфна агенция, като цитира ръководителя на делегацията на Европейски Съюз в Турция Кристиян Бергер. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР